Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 31. 10. 2014.

| Sport

Cvetković: "Breme favorita nosi određenu odgovornost"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
marko-cvetkovic.jpg
Marko Cvetković sa igračima; foto: Vanja Keser

Nakon tri ostvarene pobede iz isto toliko odigranih utakmica košarkaši niškog Konstantina se već sada svrstavaju u krug najužih favorita za najviši plasman. Šef struke Nišlija Marko Cvetković ističe da samo uz maksimalnu posvećenost i koncentraciju njegovi momci mogu da se izbore sa tim zvanjem.

Iskreno, malo ko je očekivao ovakav start Konstantina. Ekipa koja u poslednjih nekoliko godina muku muči sa raznoraznim problemima košarkaške i egzistencionalne prirode uspela je da na pravi način započne prvenstvo i pokaže košarkaškoj Srbiji da se u Nišu i dalje igra dobra košarka.

Onaj ko je svakako jedan od najzaslužniji za tih i kvalitetan povratak Niša na košarkašu mapu Srbije jeste svakako prvi trener Nišlija Marko "Bingo" Cvetković. U najavi utakmice u Kruševcu, gde njegovi momci ovog vikenda gostuju ekipi Napretka, kaže da se potajno nadao ovakvom startu prvenstva.

Sigurno da sam potajno očekivao ovakav start. Ono što je bilo najteže jeste to da je trebalo vremena da dokažem ovim momcima da oni to mogu. Sada posle maksimalnog učinka na startu prvenstva, dobijamo ulogu favorita u meču protiv Napretka, koja svakako prija, ali i nosi određenu odgovornost. Ja stalno ponavljam igračima da samo maksimalno koncentrisani možemo da se nosimo sa tim bremenom. Sa druge strane ako nastavimo sa ovakvim partijama, sve ekipe će imati dodatni motiv, pored takmičarskog, da nam figurativno rečeno uzmu skalp- ističe Cvetković.

Ekipe Konstantina i Napretka u predstojeći meč ulaze u potpuno različitom raspoloženju. Nišlije sa maksimalnim skorom, dok Kruševljani nisu osetili slast pobede. Cvetković očekuje specifičnu utakmicu, sličnu onu u drugom kolu kada je njegova ekipa gostovala Jagodina.

Posle tri vezana poraza igrači Napretka imaće dodatnu želju za pobedom, budući da im nakon ovog meča slede dva gostovanja. Reč je o mladoj ekipi, koja je pretrpela promene tokom leta. U svom sastavu imaju četvoricu mladih reprezentativaca Srbije. U prethodnim mečevima, protiv favorizovanih ekipa Vojvodine i FMP-a igrali su odlično 3 četvrtine i tek u završnici posustali. Odlikuje ih dobra igra u tranziciji, tako da upravo tu leži ključ naše taktike za pobedu. Očekujem utakmicu poput one u Jagodini, bez sistema, gde nema sistematske igre, određenih pojedinaca i da svako može da iskoči iz sistema. U Jagodini nismo uspeli da na vreme uspostavimo naš ritam, što bi trebalo da ovog vikenda uradimo, zabeležimo novu pobedu i na najbolji mogući način zaokružimo start prvenstva - zaključio je Cvetković.

Meč u Kruševcu na programu je u subotu od 19 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    13:45 // 1. 11. 2014.

    Бингов досадашњи рад је за сваки респект. Поготово што је Нишлија и што враћа кошарку у Ниш. Ако је руководство тога свесно, онда га треба што дуже везати за Константин

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: