Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 25. 9. 2014.

| Sport

Cvetković zadovoljan pripremama Konstantina

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
marko-cvetkovic-bingo.jpg
Marko Cvetković (desno) zadovoljan pripremama; foto: Vanja Keser

Trener niškog Košarkaškog kluba Konstantin Marko Cvetković sa puno zadovoljstva najavljuje start nove sezone Košarkaške lige.

Posle nešto više od mesec dana vrednog i predanog rada košarkaši niškog kluba privode pripreme kraju. Narednog vikenda kreće nova sezona u Košarkaškoj ligi Srbije, a Konstantin u nju ulazi sa manje-više istom ekipom.

Sredinom avgusta šef stručnog štaba Marko Cvetković započeo je pripreme sa samo 4 igrača iz prošlosezonskog sastava i pregršt mladih momaka željnih dokazivanja. Bez dogovorenih pojačanja, bez plana pripremnih utakmica...

Tridesetak dana kasnije, situacija je skoro pa iskristalisana. Pripreme su odrađene bez ikakvih kadrovskih problema, snage su odmeravane sa kvalitetnim protivnicima, a ono šti je možda i najbitnije, igrački kadar je skoro pa nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu.

Popularni Bingo ističe za Južne vesti da je zadovoljan učinjenim u pripremnom periodu.

Polako ulazimo u formu. Prijateljske mečeve odigrali smo i sa slabijim i sa jačim protivnicima i ja sam generalno zadovoljan. Ono što nam ne ide u prilog je to što prvenstvo počinje već sledećeg vikenda, a mi smo sa pripremama krenuli 18. avgusta. Ali, i ostale ekipe su suočene sa sličnim problemima, pa kako za sve, tako i za nas - realan je Cvetković.

Gro ekipe ostao je isti, većina igrača koja je i prošle sezone branila boje kluba je tu.

Svi ključni igrači će i ove sezone biti tu. Imamo povratnika na poziciji plejmejkera. Reč je o Vladimir Veličkoviću, koji je pre 2 sezone predvodio Konstantin ka plasmanu u Superligu, a prethodne sezone igrao u Slovačkoj. Nova imena u ekipi su mladi Stefan Savić iz Mladosti iz Čačka, rođen 1995. i dvojica juniora iz niškog Nibaka Lazar Mladenović i Vukan Stojanović. Tražimo adekvatna pojačanja na pozicijama "četvorke" i "petice" i na taj način zaokružimo celinu - sa određenom dozom samopouzdanja priča Cvetković.

O eventualnom plasmanu Cvetković kaže da je rano pričati jer mnogo faktora utiče tokom sezone, a i raspored nije bio saveznik Nišlijama.

U prvih 5 kola, imamo čak četiri gostovanja, tako da je to činjenica koja nam ne ide na ruku. Međutim, mi ćemo ići od utakmice do utakmice. O eventualnom raspletu izlišno je pričati sada, jer videćemo kako ćemo se izboriti sa teškim rasporedom, sigurno očekujemo najbolje, ali i finansije u toku sezone igraju važnu ulogu, tako da u ovom trenutku ne bi trebalo toliko širiti priču - zaključio je Cvetković.

U sklopu pripremnih utakmica Konstantin će večeras "sparingovati" sa makedonskim Kumanovom. Meč će biti odigran u hali Čair sa početkom u 20:30h. Nakon toga, ekipu za vikend očekuje turnir u Vršcu, gde će snage odmeriti sa bosanskim Leotarom, valjevskim Metalcem i domaćinom turnira, ekipom Vršca.

U prvom kolu Košarkaške lige Srbije, Konstantin će sledećeg vikenda gostaviti ekipi Tamiša u Pančevu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    15:47 // 25. 9. 2014.

    Јел 20 или 20.30 почетак утакмице? Јуче једна, данас друга информација

    • nikola

      18:47 // 25. 9. 2014.

      početak je u20h

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: