Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 23. 9. 2016.

| Sport

“Derbi juga” u nedelju na Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiRadnik---Vanja-Keser.jpg
Oba tima nadaju se pozitivnom rezultatu; foto: Vanja Keser

Različitog raspoloženja i sa određenim kadrovskim problemima fudbaleri niškog Radničkog i Radnika iz Surdulice dočekuju nedeljni duel na Čairu u 19 sati, koji će biti okršaj jedine dve superligaške ekipe sa juga Srbije.

Rezultati prve runde Kupa Srbije uticali su da dva južnjaka ne gledaju na predstojeći meč “istim očima”. Radnički je poražen od drugoligaša BSK-a iz Borče, tom porazu je prethodio superligaški remi sa Napretkom, pa je mali alarm upaljen na Čairu, čega je svestan i trener Milan Rastavac.

Čeka nas neprijatna utakmica, jer iza sebe imamo dve utakmice na kojima nismo pokazali ono što smo želeli. U takvim utakmicama jedva čekate da dođete sledeća, kako biste se iskupili za one prethodne, iz kojih smo nadam se izvukli neke pouke i da ćemo uspešno prebroditi nedeljni meč. Sigurno da ćemo imati priliku da ubrzamo igru za loptu, povećamo količinu trčanja i pokrivenost terena i takvim pristupom dođemo do pobede - rekao je on.

Analizirajući narednog rivala, Rastavac je naveo da forma Surduličana ide uzlaznom putanjom.

Imenovanjem novog trenera mnoge stvari u Surdulici su krenule na bolje. Sada sa nekom novom energijom pokušavaju da traže rezultat za sebe, a mi moramo pre svega da ove naše slabosti popravimo i da one budu na nivou od prethodnih utakmica - jasan je strateg Nišlija.

Startna postava niškog tima pretrpeće određene promene, jer u sastavu neće biti povređenih Pavla Popare, Petra Krstića i Miloša Živkovića, dok zbog crvenog kartona u Kupu pravo nastupa nema Nikola Stanković.


(/slika2)I Radnik muče umor i povrede

U Surdulici duvaju neki novi vetrovi. Dve vezane pobede, protiv Voždovca u prvenstvu i Poleta u Kupu, unele su u redove surduličkog superligaša veliku dozu samopouzdanja, jer 2 trijumfa nisu vezana od starta sezone, ali su se u klubu javili određeni problemi.

I pored toga što na ovu utakmicu neće ići planiran broj igrača, šef struke Radnika Neško Milovanović optimističan je po pitanju predstojećeg gostovanja, na stadion, koji mu je, kako reče, posebno drag.

Pa lepo je posle dužeg vremena vratiti se na Čair. Ja sam tamo proveo nekih lepih, lepih, ali neslavnih šest meseci. Vrlo dobro poznajem ekipu Radničkog i njihovog trenera. Trenutna kriza rezultata njihov je jedini problem, ali to je ekipa koja jako dobro nastupa na terenu kući i apsolutno zna šta želi – jasan je bio Milovanović.

Kada je u pitanju raspoloživost igrača za predstojeći vikend, Milovanović naglašava da je sav igrački kadar vidno umoran, kako fizički, tako i psihički.

Iza nas su dve utakmice sa malim periodom odmora. Imali smo teško gostovanje u Ljubiću, iako mnogi misle da nije tako. Izmorio nas je i put. No pripreme teku i videćemo. Kako ćemo izaći, kako ćemo se predstaviti zavisi od samih igrača. Njih 11 koji izadju na teren, moraće da pokažu da sa zaslugom nose dres FK Radnik - podvukao je Milovanović.

I na ovoj utakmici još uvek neće igrati Nikšićanin Stefan Nikolić, zbog problema u registraciji, a zbog povreda neće igrati Stanković, Pejčić, Frensis i Merdović. Na blaže povrede žali se i golman Čančarević.

Karte za “derbi juga” biće puštene u prodaju u subotu po cenama od 100 dinara za jug, 200 za istok i zapad i 600 za ložu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • blackburn

    20:08 // 23. 9. 2016.

    Derbi,ha,haha,ha!?Jedan od najznacajnijih klubova Srbije i dojucerasnji zonas!

  • Durlan City

    19:14 // 23. 9. 2016.

    Će bude nerešeno 100%

  • Sale

    18:07 // 23. 9. 2016.

    Ako je Borca jaca od nas to znaci da da ce i Radnik da nas dobije po Vasim predpostavkama,sto se tice Popare on nije za veliki fudbal!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: