Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 25. 10. 2014.

| Sport

Đilas doneo 3 boda Radničkom

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
djilas.jpg
Strelac jedinog gola Vladimir Đilas; foto: Vanja Keser

Novim pogotkom Vladimira Đilasa niški Radnički slavio je protiv imenjaka iz Kragujevca rezultatom 1:0 (0:0) u 10. kolu Superlige.

Po izuzetno hladnom vremenu i pred malobrojnom publikom fudbaleri niškog Radničkog pobedili su u derbiju začelja kragujevački Radnički.

U meču, u kome je malo toga bilo "lepog za oko", Nišlije su izvojevale jako važne bodove u borbi za opstanak. Da su u prvom poluvremenu izabranici Saše Mrkića bili prisebniji, rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Domaći fudbaleri su ipak u pravo vreme postigli gol i zasluženo osvojili ceo plen.

Prvi su na meču pripretili gosti. Nakon kornera, lopta se odbila do Marka Perovića, koji je sa nekih 25 metara šutirao po zemlji, ali je Kesić bio siguran.

DSC-1204 foto: Vanja Keser

Prvu priliku domaći su imali u 10. minutu. Đuričković je oštro centrirao sa leve strane na peterac, Đilas bio brži od golmana koji je krenuo na loptu, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Domaći su ponovo zapretili u 23. minutu. Odličan dupli pas na ivici kaznenog prostora odigrali su Jovanović i Đilas, Aca je odigrao povratnu loptu za Đuričkovića, koji je iz izuzetno povoljne pozicije šutirao preko gola.

Nakon toga meč je uplovio u nešto mirniji ritam, bez pravih gol šansi. Lopta je cirkulisala između dva šesnaesterca, izostale su prave akcije.

A onda na samom isteku prvih 45 minuta kolosalna šansa za domaće. Dubinskom loptom Aca Jovanović prebacio je kompletnu odbranu gostiju i sjajno spojio sa golom mladog Petra Petrovića, koji se nije najbolje snašao u situaciji 1 na 1 sa golmanom, mlako šutirao, lopta je na drugoj stativi došla do Đuričkovića čiji je šut na gol liniji izblokirao Rosić.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

DSC-1259 foto: Vanja Keser

Drugo poluvreme još nije ni počelo a na semaforu je stajalo 1:0 za domaće. Po oprobanom receptu, Jovanović je sjajno prošao po levoj strani, centrirao, a Vladimir Đilas odlično skočio i matirao nemoćnog Trifunovića. Igrao se 50. minut utakmice.

Pokušavali su gosti u periodu posle primljenog gola da priprete Nišlijama, ali je ekipa Saše Mrkića odlično taktički odgovorala na blage nalete Kragujevčana. Međutim, u 64. minutu je malo falilo da gosti dođu do izjednačenja. Marko Perović je snažno izveo slobodnjak sa ivice kaznenog prostora, lepo pogodio levi ugao Kesićevog gola, ali je niški čuvar mreže sjajnom paradom odbio loptu u korner.

DSC-1170 foto: Vanja Keser

Novu pretnja po gol domaćih usledila je u 74. minutu kada je Nikola Kovačević jako šutirao ali je Kesić još jednom sjajno šutirao.

Trgli su se domaći nakon nove šanse gostiju shvatili da još uvek nije zabeležena pobeda i za kratak vremenski period zapretili preko Đilasa i Marjanovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Do kraja meča Nišlije su zbile redove, svesni važnosti pobede i uspešno odbili ne baš ubedljive nalete Kragujevčana.

Nakon nekompletnog 10. kola niški Radnički nalazi se na 12. mestu sa 9 osvojenih bodova, dok su Kragujevčani nakon novog poraza prikucani za dno tabele sa samo 4 boda.

Već u sredu Nišlije očekuje nastavak takmičenja u Kupu Srbije, gde će im u 1/8 finala rival biti Inđija. Meč će se odigrati na stadionu Čair.


"Uprava napolje"

Od 12. minuta navijači niškog kluba "meraklije" skandirali su "Uprava napolje" i "Vidače odlazi" rukovodstvu Radničkog, na čelu sa predsednikom Vidakom Perovićem.

RADNIČKI NIŠ - RADNIČKI 1923 1:0 (0:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Dobrica Milanović

Žuti kartoni: Žosef Cuđoe i Lazar Rosić iz Radničkog 1923

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladan Pavlović, Miloš Petrović, Vladimir Đorđević, Saša Marjanović, Petar Petrović (od 88. Pavle Popara), Dušan Kolarević, Vladimir Đilas (od 79. Bratislav Punoševac), Petar Đuričković (od 57. Ivan Pejčić), Aleksandar Jovanović

RADNIČKI 1923: Žarko Trifunović, Jozef Cuđoe (od 53. Vladimir Jašić), Miloš Rnić, Predrag Jović, Lazar Rosić, Milan Ćulum, Nikola Kovačević, Lazar Arsić, Irfan Vusljanin, Marko Perović, David Poljanec (od 70. Nemanja Vidić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija sa bulevara

    08:43 // 27. 10. 2014.

    Gde su nestali oni pljuvači koji su sve probleme videli u 50 dinara većoj ceni karte? Besplatan ulaz, a svi niški "ljubitelji" fudbala pored TV-a uz svoju omiljenu paklicu cigareta bodre "svoj" klub!

  • Voja

    23:08 // 26. 10. 2014.

    Covek je u pravu-zaista nemogu da verujem da Kolarevic igra.Znaci njega izbaciti-Poparu i Pejcica od pocetka.Djordjevic i Kesic nevidjene rupe,kapiten Raulnepredvidiv bar jednom kiksne kardinalno na m

  • Zoran Jovanovic

    15:47 // 26. 10. 2014.

    Mrkica + Bulat =rezultat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: