Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 26. 5. 2016.

| Sport

Dok traje procedura u Ministarstvu, pomoć Igoru i od poznatih

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
IgorNurkic.jpg
Mobilisala se cela Srbija; foto: Mateja Cvetković

Dokumentacija niškog džudiste obolelog od leukemije Igora Nurkića se prikuplja da bi se u fondu Ministarstva zdravlja konkurisalo za njegovo lečenje u inostranstvu. Prema trenutnim procenama to bi koštalo oko 160.000 evra, a da se one prikupe pomažu i poznate ličnosti.  

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa predsednikom Džudo saveza Srbije Ivanom Todorovim gde je dogovoreno na koji način će Ministarstvo pomoći mladom niškom džudisti, kaže jedan od koordinatora humanitarne akcije za pomoć Igoru Dragan Atanasov. 

Svakodnevno smo u komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i trenutno se radi na prikupljanju valjane dokumentacije kako bi se otpočeo proces za konkurisanje u fondu koji je namenjen upravo za lečenje u inostranstvu - rekao je Atanasov.

On je naglasio “da je najbolje da pustimo institucije da rade svoj deo posla, a akcija prikupljanja donatorskih sredstava će se nastaviti istim intenzitetom”. Suma koju će Ministarstvo uplatiti još uvek nije poznata, kao i ukupna suma Igorovog lečenja. 

Ova suma zavisi od toga da li ćemo naći donora za transplantaciju unutar porodice ili će se tražiti inostrani kompatibilni donor, a od reakcije Igorovog tela će zavisiti i koji lekovi će biti korišćeni u nastavku lečenja. Mi u ovom trenutku imamo predračun troškova za lečenje koja iznosi 165.000 evra, ali ona može biti i manja, ali i veća i to sve zavisi od donora za transplantaciju - kazao je Atanasov.

Prezadovoljan je kako humanitarna akcija teče.

Veoma smo zadovoljni odzivom naših ljudi kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Posebno nas raduje veliko angažovanje sportskih klubova i sportista, ali i mladih koji su se aktivirali, organizovali, pokazali da žele i hoće da pomognu svom vršnjaku. Ono što mi iz tima doživljavamo ovih dana nam vraća veru u to da kao narod nismo izgubili osećaj za solidarnost, osećaj za druge ljude i da nas ova teška vremena u kojima živimo nisu pokvarila - zaključio je on.

Humanitarnom timu se pridružio i pevač Nikola Rokvić koji je sam organizovao svoju akciju prikupljanja sredstava i to tako što, onima koji mu pošalju uplatnicu, ispunjava muzičke želje i svoje fanove podstiče da se tako priključe akciji.

Iz sata u sat u Nišu i širom Srbije organizuju se nove akcije sa istom porukom “Pomozimo Igoru!” kako bi mladi i talentovani niški džudista posle mnogih sportskih zabeležio i životnu pobedu.

Pomoć i SMS-om

Svi oni koji su u mogućnosti da putem SMS poruke daju svoj doprinos mogu to da učine tako što će poslati 171 na broj 3030.

Cena poruke je 100 dinara bez PDV-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pomoc

    19:03 // 26. 5. 2016.

    Srbijo, svako da posalje po jednu poruku, ona je 100 dinara, priblizno jednom 1 evru a nas u zemlji ima 7 000 000 miliona lako cemo doci do te sume, pa ajde ujedinimo se i posaljimo poruku 171 na broj 3030..pomozimo decku da nastavi svoj zivot kao i mi ostali....

  • Opa

    17:50 // 26. 5. 2016.

    Сакупићемо новац, спасити доброг момка, помоћи заиста добрим људима.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: