Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 12. 9. 2011.

| Sport

EHF zadovoljan izgledom hale Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala cair sada

Delegacija Evropske rukometne federacije obišla halu Čair i istakla da su radovi na rekonstrukciji dobro urađeni, ali ima detalja koje treba srediti.

Hala Čair je dobila odlične ocene prilikom obilaska delegacije EHF-a na čelu sa predsednikom Takmičarske komisije Janom Tjuikom. Gosti iz EHF-a obišli su celu halu i upoznati su sa tokovima radova, ali i konačnim proizvodima. Evropsko prvenstvo od 15. do 29. januara 2012. godine biće odražno u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Vršcu, a hala Čair će najverovatnije pružiti vrhunske uslove sportistima, ali i i publici.

- Bilo je ovo prijatno popodne, imali smo dosta posla prilikom obilaska. Čestitam Gradu Nišu na urađenom poslu. Smatram da je Niš dobio dobru halu i da Nišlije mogu biti ponosne na nju. Bio je dug put od starog stanja hale do novog, a to putovanje je bilo interesantno. Menadžment grada, arhitekte, EHF i svi su odlično sarađivali - rekao je Tjuik.

Radovi još nisu završeni, ostalo je i da hala prođe Tehničku komisiju. Ipak, Tjuik veruje da su to detalji koji će biti sređeni na najbolji način.

- Videli smo kako hala može biti maksimalno iskorišćena. Uočili smo male probleme, a siguran sam da će sve biti urađeno na najbolji način do početka Prvenstva. Još nisu tačno definisane linije igrališta i koliki će prostor sve da zauzima. Takođe, osvetljenje nije dobro za TV stanice. Ne mogu da uporedim Čair sa drugim halama jer su svida drugačiji uslovi. Verujem da će ovde biti odlično organizovano takmičenje - dodao je Tjuik.

Iako delegacija EHF-a nije dolazila toliko često u inspekciju, oni su bili redovno informisani o stanju i napretku radova.

- Zahvaljujemo se Gradu Nišu pošto je za kratko vreme izvršena rekonstrukcija i adaptacija hale Čair. Evropsko prvenstvo je najvažnije takmičenje za EHF, a radovi zadovoljavaju sve uslove. Preostaju mali, finalni radovi, ali oni nisu problem. Biće poslata prava slika u svet - rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

U Nišu će igrati Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija u okviru B grupe, a slika iz Niša biće psolata u 120 zemalja u svetu.

- Situacija je obećavajuća. Prvi put će slika Evropskog prvenstva u rukometu biti poslata u visokom standardu. Imaćemo TV signal u 120 zemalja u svetu, čak i u Južnoj i Severnoj Americi, ali i u Australiji - rekao je Martin Ros, predstavnik zvanične marketing agencije EHF-a.

Prvu utakmicu u rekonstruisanoj hali odigraće rukometašice Srbije i Grčke 19. oktobra. Nakon toga sledi i turnir "Kup nacija" za rukometaše.

- Posle te utakmice hala će biti u redovnoj funkciji. Biće organizovani i neki sajmovi. Sportisti će dobiti termine za treninge, a i utakmice - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Delegacija je Niš napustila sa osmehom i lepim utiscima. Sutra su na skeneru Beograd i Novi Sad, a u sredu Vršac. Veruju da će hala Čair biti prijatno mesto za sve goste Evropskog prvenstva, a uvereni su da će Nišlije biti odlični domaćini po čemu su, svakako i poznati.

Promotivna kampanja pred start Evropskog prvenstva

Evropsko prvenstvo počinje 15. januara, a prvi meč u hali Čair odigraće od 17:30h Nemačka i Češka. Dva sata kasnije sastaće se Švedska i Makedonija.  Sto dana pre početka šampionata, a to je 28. septembar, krenuće promo-aktivnosti u gradu.

- Dve velike rukometne lopte biće postavljene u gradu. Jedna ispred Kalče, a druga ispred Tvrđave- Biće postavljen i sat koji odbrojava dane i sate do Evropskog prvenstva. Pred start šampionata biće postavljeni šatori "fan-zone" kod Kazandžijskog sokačeta, gde će se okupljati navijači - rekao je Miodrag Radović, gradski većnik.

Prodaja karata za sada ide odlično. Kako je rekao Božidar Đurković, prodat je veći deo karata za mečeve u Nišu. Karte se mogu kupiti preko sajta Card servisa ili u knjižarama "Indigo", "Delfi/Laguna" i "Vulkan" u Merkatoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Vukadinovic

    21:36 // 18. 9. 2011.

    Ad. 1.
    "Radovi još nisu završeni, ostalo je i da hala prođe Tehničku komisiju. Ipak, Tjuik veruje da su to detalji koji će biti sređeni na najbolji način."
    Ala laze, pa na tabli ispred pise da je zavrsetak 30.6 ili 30.7 ove godine..
    Ad. 2.
    "Uočili smo male probleme, a siguran sam da će sve biti urađeno na najbolji način do početka Prvenstva. Još nisu tačno definisane linije igrališta i koliki će prostor sve da zauzima. Takođe, osvetljenje nije dobro za TV stanice." Pa kolko ce onda sve to da kosta na kraju??????

  • Alex Ilic

    23:22 // 13. 9. 2011.

    Pa vi nikada necete biti zadovoljni, jel ?

    AMAN BRE LJUDI!

  • LePiaf

    13:10 // 13. 9. 2011.

    I ja sam revoltiran svime i svačime trenutno u našoj zemlji ali dobro je što se bar nešto gradi tako da mislim da je veoma dobro što će Niš imati renoviranu halu i stadion. Da nisu to uradili mi ionako ne bi videli taj novac koji bi ko zna gde završio.

    • Milovan

      19:50 // 13. 9. 2011.

      Ti očito opravdavaš pljačku za rad "viših" ciljeva!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: