Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 21. 2. 2014.

| Sport

Ekipu Železničara čeka derbi u Beogradu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
miralem-becirovic-rukomet-nis.jpg
Miralem Bećirović; foto: Vanja Keser

Prvoplasirana ekipa Superlige Rukometni klub Železničar iz Niša gostuje trećeplasiranoj Crvenoj zvezdi u 17. kolu šampionata. Utakmica je u nedelju, 23. februara od 17:30h.

Železničar će dobiti priliku da nastavi pobednički niz koji je započeo ove godine. Posle 2 trijumfa u Superligi i jednog u Kupu Srbije, niški igrači gostuju Crvenoj zvezdi.

- Treće kolo ove godine, drugi derbi i to drugi na gostovanju. Sigurno da je utakmica protiv Zvezde takva da ne treba dodatna motivacija. To je veliki izazov za igrače i za sve nas. Veliko je zadovoljstvo d apokažemo šta sve znamo i da dokažemo da nije slučajno gde se trenutno nalazimo. Idemo bez opterećenja rezultata jer nemamo šta da izgubimo, samo možemo mnogo da dobijemo. Svi smo svesni toga - kaže Vladimir Stanojević, trener Železničara. 

Crvena zvezda je trenutno na trećem mestu šampionata sa 22 boda pošto je zabeležila 9 pobeda, 4 remija i 3 poraza.

- Zvezda je u izmenjenom sastavu u odnosu na prvi deo sezone. Bili su bolji od nas u prvom delu sezone, a naše je da vratimo sada istom merom. Mi smo spremni i da želimo da nastavimo sa serijom pobeda koja je počela i videćemo kako će se sve završiti - dodao je Stanojević.

Trener može da računa na sve igrače, 

- Očekuje nas utakmica koja je možda najatraktivnija u ovom delu prvenstva. Mi smo prvi na tabeli, oni su treći. Znamo šta nam donosi ova pobeda. Igramo mnogo bolje, spremni smo. Znamo šta treba da radimo. Nadam se pobedi jer mislim da nisu baš uigrani i imaju mnogo problema u napadu. Daju malo golova, dok mi dajemo duplo više nego Zvezda. Mislim da to može biti naša prednost - istakao je kapiten ekipe Boban Živković.

Crvena zvezda nanela je Železničaru jedini poraz kod kuće pošto je u 6. kolu Superlige slavila sa 29:27.

- Nijednom igraču ne treba dodatni motiv kada čuje da mu je protivnik Crvena zvezda. U prvoj utakmici nismo imali dobru realizaciju, zato smo i izgubili. Jedino što mogu da obećam je da ćemo dati svoj maksimum i da pokušamo da se vratimo neporaženi. Ulogu favorita bih prepustio njima jer su nas savladali u Nišu. Mogu samo da garantujem borbenost do poslednjeg minuta - ispričao je desno krilo Darko Đukić.

Obezbeđen je i prenos utakmice preko interneta, a link možete pronaći ovde.

Posle Zvezde - reprezentacija

Trener Vladimir Stanojević i igrači Darko Đukić i Nikola Milošević ostaće posle utakmice sa Zvezdom u Beogradu zbog treninga juniorske reprezentacije.

Desno krilo Darko Đukić i levi bek Nikola Milošević nalaze se na spisku juniorske reprezentacije koji je objavio selektor Aleksandar Brković. Njemu će u radu pomagati trener Železničara Vladimir Piki Stanojević.

Predviđeno je da ekipa u utorak, 25. februara odradi dva treninga, jedan prepodne i drugi popodne u hali Slodes.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cekam vas za pare

    23:16 // 21. 2. 2014.

    Odblokirajte racun pa da pricamo ne varajte vise igrace jer tuzbe stizu i stizu!!!Cobi iza brave!!!

  • Ivan

    20:50 // 21. 2. 2014.

    Meraklije bi mogle nakon Kragujevca da produze u Bg i pruze podrsku jos jednom niskom ponosu - Zelji, jer i Zelja je kao Radnicki ljubav Nisa, pre svega zbog svetle tradicije.

  • deks

    19:56 // 21. 2. 2014.

    Samo hrabro protutnjaj kroz Beograd ka Evropi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: