Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:07, 15. 1. 2012.

| Sport

Euro 2012: Nerešeno Makedonija - Švedska

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
makedonija

Pred oko 4.000 svojih navijača rukometaši Makedonije odigrali su nerešeno 26:26 sa Švedskom u prvom kolu B grupe u hali Čair.

Navijači Makedonije napunili su halu do poslednjeg mesta i neprekidnim navijanjem pomogli svojim ljubimcima da zabeleže prvi bod na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Makedonci su odlično počeli meč i poveli sa 2:0, a u nastavku poluvremena povećali vođstvo na 8:4 (16. minut). Šveđani su tada pokazali da ih ne može uplašiti bučna publika i napravili su seriju od 3:0 i takis e približili rivalu. Nakon toga vodila se izjednačena borba i u 23. minutu Andreson je postigao gol za 10:10. Šveđani su nakon toga zaigrali mnogo organizovanije i uspeli da završe prvi deo utakmice sa minimalnom prednošću od 14:13.

U nastavku meča Makedonci su nošeni sjajnom atmosferom sa tribina poveli sa 20:16 u 41. minutu, ali je tada golman Švedske Sjoštrand spasao gl svoje selekcije, pa je Švedska izjednačila na 21:21 u 47. minutu. U finišu meča Makedonci su probali da se "odlepe", ali Šveđani to nisu dozvolili. Makedonci su imali poslednji napad i deveterac u poslednjim sekundama, ali nisu to uspeli da iskoriste i zabeleže prvi trijumf.

Švedska: Lundštorm 4, Anderson 5, Jernemir, Ekberg 6, Doder 4, Palička, Štenbeken, Larholm 1, Karlson, Jakobson, Sjoštrand 14 odbrana, Petersen, Ekdal 3, Barud, Nilson 3.

Sedmerci: 3/5
Isključenja: 12 minuta

Makedonija: Manaskov, Stoilov 3, Alušovski 7, Lazarov 7, Mitkov, Jonovski, Angelovski, Temelkov 2, Mirkulovski 2, Markoski, Mojsoski, Ristovski 13 odbrana, Mojsovski 5, Angelov, Lazarov.

Sedmerci: 5/8
Isključenja: 12 minuta

Izjave posle meča:

- Bila je teška utakmica, igrali smo u fantastičnoj atmosferi. Imali smo problema na početku, ali smo u finišu imali plus 3 i loptu za napad. Mislim da možemo biti zadovoljni - rekao je Ola Lindgren, selektor Švedske.

- Teška utakmica, reprezentacija Švedske je težak protivnik i jaka selekcija. Bili su 4. na Svetskom prvenstvu, reprezentacija su sa visokim rejtingom. Još jednom smo dokazalid a igramo dobro protiv kvalitetnik reprezentacija. Utakmica beše naporna, konstantno smo igrali svoju igru. Na kraju smo uspeli da se vratimo i dokažemo da smoodlična reprezentacija. Imali smo svoju šansu, ali smo ipak zadovoljni rezultatom - rekao je Zvonko Šundovski, selektor Makedonije.

- Veoma teška utakmica i veoma specifična. Zapeta i sa velikim brojem isključenja. Atmosfera je bila odlična, imali smo dobru priliku da pobedimo, ali je nismo iskoristili - rekao je Tobias Karlson, igrač Švedske.

- Žao mi je što nismo pobedili jer smo imali šansu. Zadovoljan sam bodom jer je Švedska veoma kvalitetna. Pogled na klubove iz kojih dolaze njihovi igrači, dovoljno govori. Odbrana Švedske nije dala priliku za raznovrsnu igru u napadu. Ova grupa je veoma interesantna, možda i najinteresantnija. Pobeda Češke nad Nemačkom za mene je neočekivana. Igrali smo pod velikim pristiskom jer su očekivanja naše države velika, a mi nismo velika reprezentacija. Danas smo se osećali kao kod kuće, ali u utorak ćemo se još više tako osećati - rekao je Kiril Lazarov, igrač Makedonije.

Snimak prve utakmice - Makedonija : Švedska

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • baqui

    17:54 // 16. 1. 2012.

    NIS JE ZAKON za sve ekipne sportove, u BG da nisu bile meraklije pozorisna atmosfera a Kovinjalo naduvavao navijace. U Nisu je bilo kao da se prvenstvo igra u MKD, makedonci bravo za navijanje

  • zoran ristovski

    12:55 // 16. 1. 2012.

    Veliko Hvala ,gradu Nis I Nislije za gostoprimstvo i podrsku rukometne reprezentacije i navijaca Makedonije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: