Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 10. 8. 2015.

| Sport

FIlm o Svetislavu Pešiću pred Piroćancima

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
svetislav pesic
Svetislav Pešić će gledati film sa svojim Piroćancima; foto: euroleague.net

Dugometražni dokumentarni film "Svetislav Pešić, više od trenera" biće prikazan u sali Doma kulture u Pirotu u subotu 15. avgusta od 19 sati u prisustvu legendardnog košarkaškog trenera i gostiju iznenađenja.

Film niškog reditelja Željka Mirkovića o jednom od najboljih košarkaških trenera, nekadašnjem selektoru Jugoslavije i osvajaču titula prvaka sveta i Evrope imaće priliku da vide sugrađani Svetislava Pešića.

Cena ulaznice je simbolična. Karta košta 100 dinara. Sav prihod od prodatih karata je namenjen mlađim selekcijama Košarkaškog kluba Pirot, gde je ponikao i Pešić - kažu organizatori.

Svetska premijera održana je 29. marta u Domu sindikata tokom Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, a nedavno je na 36. "Sport film festivalu" u Palermu ovo ostvarenje dobilo Specijalnu nagradu žirija u konkurenciji 20 filmova.

Priča traje 74 minuta, a snimana je u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne uspehe Svetislava Pešića.

Svetislav Kari Pešić je u svojoj karijeri, između ostalog, osvojio 5 zlatnih medalja sa reprezentacijama Jugoslavije i Nemačke na evropskim i svetskim šampionatima i triplu krunu sa Barselonom (Prvenstvo i Kup Španije i Evroliga).

Trejler za film "Svetislav Pešić, više od trenera"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: