Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 26. 3. 2015.

| Sport

Fudbaler iz Lebana igra u Rumuniji i sanja dres Srbije

Autor:Ljubica Stojanović, Marija AndonovskaIzvor:Južne vesti
andreja-dojcinovic.jpg
Andreja Dojčinović u opremi Braile; foto: facebook.com

Dvadesetjednogodišnji fudbaler iz Lebana Andreja Dojčinović zadovoljan je igrama u rumunskom drugoligašu Braili, a želi da igra u najvećim evropskim klubovima i obuče dres reprezentacije svoje zemlje.

Vezni igrač, rođen u Lebanu, karijeru je gradio van svog rodnog kraja. Igrao je u Slogi iz Petrovca na Mlavi, bio je u Jagodini, a sada brani boje Braile koja se bori u Drugoj ligi Rumunije.

10408040-995127093850823-6258765034507330313-n Andreja sa agentom Maurom Kavalijem; foto: facebook.com

Najbolji plasman Braile u Prvoj ligi je 6. mesto iz sezone 1991/1992. Tri puta je ovaj klub osvajao prvo mesto u Drugoj ligi. Ima drugo mesto u Kupu Rumunije pošto je izgubio u finalu 1993. godine. Što se Evrope tiče, polufinalista je Balkanskog kupa iste godine.

Braila je trenutno šesta na tabeli Druge lige Rumunije sa 7 pobeda, 8 remija i 7 poraza.

Prihvatio sam ponudu iz Braile pošto je to jedan ozbiljan sportski projekat gde se cene mladi igrači. Klub ima kompetentan menadžment koji je u mogućnosti da obezbedi tim koji će izboriti plasman u Seriju A u roku od tri godine - kazao je Dojčinović.

1959924-10205321938561630-1007338033379827247-n Salvatore Novelo, Mauro Cavali, Dario Digera i Andreja Dojčinović u prostorijama Braile; foto: facebook.com

Andrejin menadžer Aleksa Sredojević je kontaktirao sa agentom Maurom Kavalijem, konsultantom za Brailu i on ga je i preporučio rumunskom drugoligašu.

Hteli su da me vide uživo, pa sam se pojavio i zadovoljio njihove kriterijume. Oni dosta cene mlade srpske igrače jer imaju ogromni potencijal koji zaslužuje da bude viđen u bitnim stranim ligama poput rumunske - kaže mladi fudbaler.

Mladi fudbaler iz Lebana sada samo razmišlja o igrama u Braili, ali otkriva i koje su mu želje:

San mi je da zaigram za reprezentaciju Srbije i najveće timove u Evropi - iskren je Andreja.

10308755-932312470146338-660742284130618214-n Dojčinović (peti sleva) na klupi Braile; foto: facebook.com

Od angažmana u Rumuniji očekuje da bude koristan za tim i da opravda poverenje rukovodstva kluba.

Mlad sam i znam da je ovo velika šansa da pokažem svoje fudbalske kvalitete. Cilj je da ostanem tu i sledeće godine i da odvedemo tim u Prvu ligu - kaže Dojčinović.

Nije mu trebalo mnogo vremena da se snađe u gradu koji ima bogatu istoriju i kandidat je za glavni evropski grad za kulturu 2021. godine.

Dobro sam se snašao, povezao sam se odmah sa drugim igračima iz tima. Najviše vremena provodim sa Italijanom Salvatoreom Novelom, koji ima veliko iskustvo i stalno me savetuje. Imamo i odlične trenere Alina Panzatua i Darija Digera, bivšeg igrača Juventusa - priča Dojčinović.

Naredni meč Anreju očekuje za vikend kada Braila dočekuje devetoplasiranu Sageatu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: