Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 4. 1. 2016.

| Sport

Godina za istoriju Odbojkaškog kluba Niš (infografik)

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Godina uspeha; foto: Vanja Keser

Plasman u Superligu, mesto među četiri najbolje ekipe u državi, pobede nad vicešampionom i prvakom Balkanske lige, dva poraza na svom terenu i nagrada za najbolji kolektiv Niša obeležili su 2015. godinu Odbojkaškom klubu Niš.

Prva polovina prošle godine donela je OK Nišu prvo mesto u Prvoj ligi i plasman u Superligu posle 38 godina.

Najveći utisak u prošloj godini je dan utakmice sa Starom Pazovom. Bio je to ulazak u Superligu, mnogo publike je bilo prisutno i sve je začinjeno pobedama i čestitkama sa svih strana - kaže Saša Stefanović, trener Niša.

Početak polusezone u Superligi doneo je korak više - nakon 3. kola Nišlije su bile na liderskoj poziciji, a godinu završavaju na 4. poziciji. Imaju 6 pobeda, od toga 5 u 5 setova i 3 poraza.

Drugi utisak su mi taj-brejkovi i neverovatne situacije u kojima smo bili. Protiv Inđije smo gubili 2:1 i 23:19, protiv Partizana 2:2 i 13:10, a protiv Kleka 2:2 i 12:5 i sve smo preokrenuli. Od Novog Pazara smo gubili 2:0 i pobedili sa 3:2 - dodaje Stefanović.

-DSC2875 Dogovor pravi rezultate; foto: Vanja Keser

Pored dobrih rezultata, Odbojkaški klub Niš obeležio je i timski duh, ističe trener Nišlija.

Ove godine krasili su nas pobednički mentalitet, karakter i kvalitet momaka da u najbitnijim trenucima izvuku sve iz sebe i nikada se ne predaju. Mislim da je to i vera u sebe njihova najveća pobeda u ovoj godini - kaže Stefanović.

Pohvale stižu sa svih strana, kaže Stefanović, koji dodaje da već pristižu ponude drugih klubova za igrače OK Niša.

Prezadovoljan sam. Trenutni plasman je van svih očekivanja i bilo bi lepo da tu ostanemo. Momci su pokazali da su zasluženo tu gde jesu i da sam siguran da će probati makar da se tu i zadrže - smatra Stefanović.

14-resize Timski duh krasi OK Niš; foto: Miroslav Lavrenčić

Igrači OK Niša su tokom polusezone dobijali pohvale za učinak, kapiten Predrag Pržić bio je igrač oktobra, u idealnim postavama kola bili su Milan Stojković, Darko Angelovski, Strahinja Kuburović, Nemanja Opačić...

Istakao bih tim koji su igrači formirali u kom svaki put drugi igrač iskoči i donese dobar rezultat. Svi znamo kojih 7-8 igrača je iznelo najveći teret, ali i ostali su deo tog tima i to se vidi i na terenu i van njega - rekao je Stefanović.

Kraj uspešne godine Odbojkaški klub Niš je “začinio” na najbolji način - proglašen je za “Najbolji sportski kolektiv Niša” u izboru Sekcije sportskih novinara Niša.

Nagrada je došla, bez skromnosti, u prave ruke. Kao kolektiv smo napravili najveći iskorak i to se vidi po poseti na utakmicama. Ljudi dolaze zbog naših igara, a ne zbog rejtinga protivnika. Na nama je još veća obaveza da probamo da zabeležimo makar slične rezultate - ističe trener Niša.

-DSC3071 Na kraju godine OK Niš je dobio priznanje "Najbolji sportski kolektiv Niša"; foto: Vanja Keser

Da će 2016. godina po uspesima biti makar slična prošloj, veruje šef stručnog štaba Niša.

Očekujem puno iskušenja jer smo u prvom delu bili mi ti koji lovimo one koji su bili ispred nas po rejtingu, a u drugom delu smo mi ta lovina koju će pokušavati da skinu sa te pozicije. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima, da nas mimoiđu povrede i da ćemo i dalje imati podršku Grada. Verujem da imamo kvalitet da budemo u vrhu i da, ako mirno i bez euforije nastavimo sezonu, rezultat neće izostati - kaže Stefanović.

Nakon sedmodnevne pauze niški odbojkaši nastaviće takmičenje 16. januara, a tada dočekuju poslednjeplasiranu Inđiju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: