Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 29. 5. 2012.

| Sport

Godišnjica smrti Ivana Krstića Belog

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ivan krstic beli sahrana

Na današnji dan 2000. godine od udara groma nastradao je Ivan Krstić Beli, fudbaler Radničkog i mladi reprezentativac Jugoslavije.

Pre 12 godina na treningu Radničkog na stadionu Čair Ivana Krstića je munja direktno pogodila. Poginuo je mesec dana pre svog 20. rođendana.

- To je bio klasičan trening. Tokom prvog poluvremena nije padala kiša, u drugom je počelo da kiši, a u daljini je sevalo. Kiša je osvežila igrače, tako da se borba na terenu rasplamsala. Jeste da je sevalo, ali to je bilo daleko a i ranije se dešavalo da se po takvom vremenu trenira, a utakmice se nisu odlagale zbog grmljavine. U jednom trenutku, istovremeno, strašan bljesak i tresak. Imao sam osećaj kao da me je nešto snažno, lopatom udarilo u glavu. Grudima sam pao na travu i ostao bez svesti dva-tri minuta. Kada sam se trgao iz čudnog sna, podigao sam pogled i video da na travi leže svi igrači. Počeli smo da ustajemo. Videli smo da je Ivan ostao da leži. Munja ga je direktno pogodila - rekao je tadašni trener Radničkog Zoran Čolaković za Glas-javnosti.

U znak sećanja, Fudbalska škola Radničkog nosi ime Ivana Krstića Belog, kao i ulica u Medoševcu odakle je tragično nastradali fudbaler.

U znak sećanja na Ivana Krstića navijači Radničkog Meraklije ćute prvih deset minuta na svakoj utakmici, a na tribini se nalazi zastava sa njegovim imenom i brojem 10.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DJene

    04:18 // 15. 9. 2012.

    Posto sam video da je Ivan Krstic malo zapostavljen ... Pokusao sam da napravim nesto o njemu na wikipedi ... Ali meni slabo ide ... Tako da ako hoce neko ko zna vise o njemu,i ko zna bolje da radi te stvari da malo uredi ono sto sam ja zapoceo .

  • beli

    09:39 // 30. 5. 2012.

    an...bez lose namere,samo da se zna da su pomalo zaboravljeni,a to kako se oseca porodica zaista je glupo sa vama raspravljati

  • Milenko

    22:01 // 29. 5. 2012.

    Jednom dobar covek i fudbaler...medjutim po njegovom rodnom Medosevcu kruzi prica(narodno verovanje), da je poginuo jer je sinu dao isto ime kao svoje.

    • SUKHOI

      09:53 // 30. 5. 2012.

      Sedi JEDAN (1)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: