Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 28. 5. 2016.

| Sport

Golman Radničkog karijeru nastavlja u Danskoj

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
800x600-aleksandar-jovanovic-golman.jpg
Jedan od najboljih pojedinaca niškog kluba novi igrač danskog Arhusa; foto: Vanja Keser

Čuvar mreže niškog Radničkog i novopečeni reprezentativac Srbije Aleksandar Jovanović nastaviće karijeru u danskom Arhusu, a niški klub je od transfera inkasirao 215.000 evra.

Kao što je u prethodnom periodu najavljivano, najinteresantniji igrač Radničkog za druge klube promenio je sredinu. On će naredne sezone braniti boje danskog superligaša koji je trenutno devetoplasirani tim tamošnjeg šampionata, a u svojoj istoriji 5 puta je bio šampion Danske i 11 puta osvajač nacionalnog Kupa.

Predsednik kluba Radan Ilić potvrdio je da je do realizacije transfera došlo i da klub već ima plan kako će rasporediti novac od transfera.

Sedam miliona dinara će otići na deblokadu računa kluba, a oko 60.000 evra na skidanje blokade koju Radnički ima od Arbitražne komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog neisplaćenih obaveza bivšim igračima da bismo mogli registrovati igrače za narednu sezonu. Uplatićemo pripreme za narednu sezonu na Kopaoniku 20 dana i rešiti tekuće probleme - platiti stanarine igračima i jednu zaostalu platu - najavio je prvi funkcioner Nišlija.

Ostanak trenera Milana Rastavca je pitanje koje najviše zanima fudbalsku javnost u Nišu, a Ilić kaže da je u svakodnevnom kontaktu sa popularnim Mimom i da se nada da će do nastavka saradnje doći.

Čujemo se dva, tri puta dnevno. Spremni smo da mu ponudimo izdašan ugovor, kojem mogu samo Zvezda i Partizan da pariraju, tako da, ako Rastavac sledeće sezone bude bio u Superligi, sedeće na klupi Radničkog. Ako se pojavi neka ponuda iz inostranstva, svesni smo da ne možemo da joj pariramo - kazao je on.

Rastavac je prozivku za narednu sezonu zakazao za 15. jun, a na Upravi je da do tada obavi razgovore sa igračima kojima je istekao ugovor i da pokuša da novim pojačanjima dodatno pospeši kvalitet tima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • juzna strana

    01:50 // 30. 5. 2016.

    Realno, ovo je golman reprezentativnog kalibra i vredi mnogo više. Ali dobro. Prvi ozbiljniji transfer u novijoj istoriji kluba pa neka je sa srećom i klubu i Aci!

  • Cica

    06:19 // 29. 5. 2016.

    Svako ide gde mu je bolje

    • BOGIC BOGICEVIC

      22:10 // 29. 5. 2016.

      Milane,radi se o coveku koji je promenio vise klubova i nigde pecat fudbalski nije ostavio a sada je menagere SVETSKOG GLASA ko fol.No to i nije bitno toliko,,,kamo vise srece da agenti zvucnog imena i prezimena zastupaju nasu nisku decu i da ih prodaju u bogate klubove i da Radnicki zivi od toga.Ovaj kvazi menagere lovi samo one koji imaju ciste papire ili su na arbitrazu.BELU BANKU nije doneo klubu a u istom je poceo i nesto naucio.Neka mu sluzi na cast.BANKOVIC ZORAN je zakon za takve.

    • milan

      06:20 // 30. 5. 2016.

      slažem se sa tobom da je klub najbitniji, ali ga imenujte da roditelji znaju da je prevara i da se ne zalete.

    • dzoni

      08:50 // 30. 5. 2016.

      @BOGIC BOGICEVIC ,nemoj da si neozbiljan i da iznosis neke puste priče.Argumentuj to imenom i prezimenom pa da sudimo,ovako izgleda smesno...

  • pedja

    17:18 // 28. 5. 2016.

    Mnoge smo negativne tradicije srusili ove sezone pa sada jos jednu mozda i najvazniju.Posle 20 godina Radnicki uspeo da proda prvog igraca i za to dobije neko obestecenje.Do sada su svi odlazili bez dinara obestecenja kada su im ugovori vec istekli.Konovalov moze da bude odlicna zamena za Acu.Sada sacuvati postojece igrace i sa nekoliko pojacanja ponovo smo na vrhu tabele.

    • Saki

      18:03 // 28. 5. 2016.

      Prvo da napravimo i zaokruzimo pricu sa stadionom ne da igramo kada bude trebalo u tudjem dvoristu! Sto se tice golmana Borjan bi bio dobro resenje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: