Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 29. 1. 2014.

| Sport

Grad uzima kredit za zapadnu tribinu Čaira

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion-cair-zapadna-tribina-nis.jpg

Gradsko veće Niša odlučilo je da se kreditno zaduži 450 miliona dinara za rušenje i izgradnju zapadne tribine stadiona Čair.

U obrazloženju predloga za novo zaduženje Miljan Stevanović, načelnik gradske Uprave za finansije, kaže da period otplate kredita biće do 10 godina.

stadion cair Severna i istočna tribina; foto: Saša Đorđević

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić smatra da je ova suma maksimalna koja će biti uzeta za rekonstrukciju zapadne tribine i da je raniji projekat bio "grandiozniji", ali je sada izjednačen sa istočnom tribinom.

- I sa prvobitnih 7 miliona evra, kolika je bila ideja da to vredi, sveli smo na 450 miliona dinara sa rušenjem što je skoro upola manje. Očekujemo da će biti i dalje smanjenja kada dobijemo projekat - istakao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Dok se čeka kredit, biće rađeno na dobijanju potrebne dokumentacije pošto je, kako tvrdi član Gradskog veća resorno zadužen za sport Milan Pešić, dobijena lokacijska dozvola i dozvola za rušenje.

- Bitno je da krenemo u proceduru dobijanja kredita jer bez para ne možemo da raspišemo tender za rušenje i izgradnju. Zato to ide ranije. Mi radimo tri stvari uporedo, pripremamo dokumentaciju, obezbeđujemo finansije i čekamo projekat da se završi da bismo mogli da stignemo sve.

severna Pogled na severnu tribinu stadiona Čair; foto: Saša Đorđević

Trenutno stadion ima ukupno 18.157 mesta sa sadašnjom zapadnom tribinom, a posle rekonstrukcije, prema rečima Pešića, stadion bi trebalo da ima nešto manje od 24.000 stolica.

Iako je budžetom Grada Niša za 2013. godinu bilo predviđeno 250 miliona dinara za rekonstrukciju zapadne tribine, tada se nije krenulo sa radovima jer je Gradsko veće očekivalo da drugu polovinu novca obezbedi Ministarstvo. Do toga nije došlo, pa će celu sumu obezbediti Grad Niš.

Očekuje se da radovi otpočnu tek po završetku ove fudbalske sezone, sredinom maja, kako Radnički ne bi svoje utakmice morao da igra u Jagodini ili Kruševcu.

- Gledaćemo da se odmah nakon kraja sezone krene sa izgradnjom. Procedura je duga i zato smo se ubrzali da bismo imali gotovu konstrukciju do početka jesenjeg dela. Ako Radnički obezbedii plasman u Evropu, što je želja svih nas, da može da igra u svom gradu - dodao je Pešić.

Rekonstrukcija stadiona Čair počela je 30. marta 2011. godine rušenjem istočne, severne i južne tribine.


Hotel u sklopu tribine

Zapadna tribina bi trebalo da u svom sklopu ima i drugog sadržaja.

- Ideja je da se pravi hotel sa 84 postelje. Ponudićemo zainteresovanom investitoru da gradi to ili otkupi pravo za taj deo objekta - kaže Perišić.

Perišić je dodao da "Grad neće raditi taj posao takav način ukoliko nema zainteresovanih investitora.


Krov za stadion

Prethodnih godina jedna od glavnih tema vezanih za stadion je bio i krov. Bilo je reči na početku rekonstrukcije da će krova biti, ali po tom planu još ništa nije urađeno.

- Raspisaćemo tender za nekog ko će da napravi krov. Uslov će biti da napravi krov, na kom će moći da postavi solarnu elektranu jačine jednog megavata - kaže Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • veki mj

    19:35 // 6. 5. 2014.

    ja mislim da je lepo to za zapad i za UEFA ali na utakmicama JSL cair se veoma retko popuni na max. a tek tada sa zapadom neznam kako ce biti.svakih tri boda su vazni sato popunomo stadion i napred RN

  • Milan Miljkovic

    07:08 // 31. 1. 2014.

    Samo nadjite procitajte moj komentar sa pocetka rekonstrukcije 30.03.2011.Sve je bilo jasno pametnome i tada.
    http://www.juznevesti.com/Sport/Pocinje-rekonstrukcija-stadiona-Cair.sr.html?c=Komentari

    • mile

      09:15 // 14. 8. 2014.

      Druze ,nisam bio lenj pa sam pronasao tvoje komentare iz 2011 i vidoh da ti,osim duzine trajenja radova(kod nas normalno),nista zivo nisi pogodio.Ne kazem da nisi u pravu ali nema mesta pametovanju.

  • Перица Мали

    10:17 // 30. 1. 2014.

    Градско веће је при доношењу овакве одлуке било у стању партијског транса пред изборе.Ко нормалан даје толике паре зашта, да хулигане ломе и иживљавају се.Нормалан свет одавно не интересује наш фудбал

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: