Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 10. 11. 2015.

| Sport

Grade se 3 nova sportska terena u Leskovcu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
sportski-tereni-gradnja-leskovac.jpg
Rok za završetak radova je 60 dana; foto: JV

Leskovčani će do kraja godine dobiti tri kombinovana sportska terena  za male sportove za čiju izgradnju je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto manje od 10 miliona dinara.

Tereni se grade  u mesnoj zajednici Hisar kod Antituberkuloznog dispanzera i u naseljima Vlase i Čifluk Mira. 2 Izgradnja terena kod ATD-a Teren kod ATD-a biće asfaltiran na nešto preko 1.000 kvadrata; foto: JV

Izgradnja igrališta za decu i omladinu još jedan je doprinos promociji zdravlja i zdravih stilova života. Ove terene gradimo zbog naših najmlađih sugrađana i zato se iskreno nadamo da će oni uvek biti puni dece koja se bave sportom - ističe gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ovi tereni rade se u okviru Programa podrške razvoju sporta za 2015. godinu. Za realizaciju celog programa iz gradskog budžeta je izdvojeno 37,5 miliona dinara. Planirana je izgradnja ukupno 9 sportskih terena, nekoliko zaštitnih ograda, tribina u Brestovcu i svlačionica u Gornjem Krajincu.

Dimenzije igrališta kod ATD-a su 44 x 24 metra, a površina asfaltne ploče je 1.035 kvadrata. Projektom je predviđeno postavljanje rukometnih stativa sa dve zaštitne ograde iza golova, kao i dva koša standardnih dimenzija.

Igralište u dvorištu Osnovne škole "Đura Jakšić" u Vlasu  je dimenzija  30 x 17 metara, dakle, upola manje nego kod ATD-a, a površine 510 kvadrata. U naselju Čifluk Mira gradi se sportski teren sa dva gola, dva koša i žičanom ogradom oko terena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: