Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 28. 9. 2011.

| Sport

Hala Čair dobila upotrebnu dozvolu

Autor:Izvor:
hala cair

Sportska hala Čair dobila je upotrebnu dozvolu posle završetka radova na rekonstrukciji, adaptaciji, sanaciji i dogradnji, objavljeno je na sajtu Grada Niša.

Gradska uprava izdala je upotrebnu dozvolu za halu Čair. Kako se navodi na sajtu grada, objekat je kompletno adaptiran i renoviran i spreman za održavanje vrhunskih sportskih i privrednih manifestacija, ali i kulturno-zabavnih priredbi.

Investitor radova na hali je Grad Niš , a izvođači radova su "Tehnicom Computers", '' Ei Informatika'' i ''Level''.  

Hala Čair sada ima mesta ua 4.800 posetilaca na tribinama, što je 500 mesta više nego ranije.

- Kompletno su promenjene sve elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije, ugrađen novi klimatizacioni sistem i sistemi grejanja i moderna rasveta, a sagrađene su i teleskopske tribine tako da se je cela hala pregledna iz svakog ugla. Takođe, stvoreni su maksimalni uslovi za rad zdravstvenih službi u novosagrađenom medicinskom bloku, novi pres-centar, u zasebnim ložama mesta za novinare i posebno TV snimatelje. Dvorana je dobila nekoliko loža i VIP salon, a svlačionice su najmodernije u našoj zemlji. Napravljeni su i zasebni koridori, kojima su odvojeni putevi sportista od posetilaca. Postavljena su dva semafora i čak četiri manja. Sve je to unutrašnji sadržaj, a imamo mnogo razloga da se dičimo i spoljnim izgledom, odnosno fasadom koja je ulepšala i park Čair i ceo ovaj deo grada - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

U hali Čair biće odigrani mečevi B grupe Evropskog prvenstva za rukometaše od 15. do 27. januara sledeće godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivana markovic

    10:59 // 29. 9. 2011.

    Nije tacan broj gledalaca 4800 vec treba da bude 3700.Treba da govorite istinu.Proverite zasto krov curi a vidite i koja je ukupna suma rekonstrukcije. Da li cena ove arenice prevazilazi cenu nove hale,posto bi polovinu dala republika?

  • Gacik Ivica

    09:34 // 29. 9. 2011.

    U renoviranoj Hali Čair neće moći da se igra Svetska Liga u odbojci zbog 25cm! Prilikom postavljanja nove instalacije (grejanje, hlađenje ...), visini od parketa do plafona nedostaju 25cm po pravilima svetske lige.

  • LUKI

    09:22 // 29. 9. 2011.

    Da je bilo malo više mudrosti i pameti imali bi ovu i gradila bi se nova hala.Bitno je bilo da se započne nova pa ako ne bi bilo para kumili bi državu da odreši kesu.Ovako imamo od babe devojku i ništa više.Pustite više partijske interese dajte da se što više uzme od države,ugledajmo se na druge lokalne lidere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: