Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 20. 10. 2016.

| Sport

I Skupštini kluba nebitna budućnost "Želje"?

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
elja---Vanja-Keser.jpg
Naredna Skupština zakazana za utorak 1. novembar; foto: Vanja Keser

Zato što se pojavilo samo 10 od 33 delegata, prva Skupština posle dve godine rukometnog giganta Železničara iz Niša u utorak nije održana. Naredna je za 2 nedelje, a iz kluba poručuju da je privatizacija najbolje rešenje problema za klub koji se trenutno i ne takmiči.

Prošlo je više od dve godine otkad je poslednji trofej završio u vitrinama kluba, a otprilike tada je poslednji put zasedala i Skupština nekada slavnog niškog kluba. "Želja" je poslednjih meseci dotakao dnoa prema odzivu na poslednjem pokušaju održavanja Skupštine i njene delegate nije mnogo briga zbog ovakve sudbine kluba. 

Na Skupštini je trebalo da se govori o problemima, dugovanjima i budućnosti "Železničara", a predsednik ovog tela Zoran Martinović kao razlog za dvogodišnje neodržavanje navodi nezainteresovanost delegata.

Poslednji put Skupština je organizovana pre 2 godine. Od tog perioda nijedan član se nije interesovao za njeno novo održavanje, kao i za aktuelnu situaciju u klubu. Prema statutu kluba trećina od ukupnog broja delegata je potrebna da bi se održala vanredna ili redovna Skupština, a mene je za ove dve godine samo dvojica članova pitalo kada će biti i zašto se ne održava - rekao je on.

Dan posle neuspelog održavanja, sportski direktor Slobodan Milosavljević kaže da se uprkos neuspelom okupljanju vide pozitivne reakcije.

Mnogo je dobro što smo se skupili, jer epliog se vidi već danas, pošto me je 10 članova Skupštine zvalo i reklo da će se sigurno pojaviti na narednom zasedanju gde ćemo donositi odluke o onome što klubu predstoji - optimističan je popularni Cobi.


Klub dužan 20 miliona dinara, privatizacija najbolje rešenje

Sanacija duga je svakako prioritet, a prema Milosavljevićevim rečima on iznosi oko 20 miliona dinara.

12 miliona dinara je račun u blokadi, a 2 miliona smo dužni dvojici bivših rukometaša Bećiroviću i Radoničiću po presudi Stalne arbitraže Rukometnog saveza Srbije i 5 miliona pretpostavljenih dugova plus kamata i ostali troškovi koji nam sleduju - objasnio je on.

milosavljevic-i-becirovic - JV arhiva Milosavljević (levo) i igrač koji je tužio klub Bećirović (desno); foto: JV arhiva

Dugovi rukometnog kluba Naisus, koji je 2009. nastao spajanjem Železničara i ORK Niša, a 2011. vraćeno ime Železničar, iznosili su oko 30 miliona dinara, što bi takođe trebalo da se zna, kaže Milosavljević.

Krajem 2012. godine isplaćen je kompletan sastav Naisusa sa 18 miliona, 7,5 miliona radna zajednica i 4,5 miliona isplaćeni stanovi Gradske stambene agencije sa kojom je ugovor sklopljen još 1996. godine. Uz sve to, Železničar je aktivno živeo 4 takmičarske godine, gde je potrebno 17 do 20 miliona godišnje - naglasio je sportski direktor kluba.

Predsednik Skupštine Martinović smatra da je niški klub “platio danak” potpuno novom shvatanju i pogledu na rukomet.

Po mom dubokom uverenju Železničar je zadesila sudbina potpuno drugačija situacija u sportu u odnosu na neka ranija vremena. Kada sam ja igrao rukomet u Železničaru, bio sam presrećan jer sam imao samo pristupnicu. Danas se igrači ne zadržavaju u jednom klubu, svake sezone oblače dres nekog novog, pare diktiraju apsolutno sve - poručio je Martinović.

Zato je privatizacija najbolje rešenje, jer kao što bi neki rekli “koliko je čije nečije, toliko ga je i briga”, svojina je ključ svega, dodao je on.


“Želja” ima svetlu budućnost

Popularni Cobi smatra da je plaćanje arbitražnih troškova prioritet kluba u narednom periodu i da klub već za 2 godine može da se vrati na velika vrata gde jedino i pripada.

Petnaestorica dečaka je već poslato na dvojnu registraciju ove sezone, tako da neće gubiti od rukometa, a 1. avgusta 2017. godine će se vratiti u svoj matični klub. Uz 2 do 3 iskusna pojačanja, uveren sam da će se “Želja” za dve godine vratiti u sam vrh srpskog rukometa - poručio je Milosavljević.

Cobi-Milosavljević---JV-arhiva ""Želja" će se vratiti u vrh srpskog rukometa"; foto: JV arhiva

On je na kraju dodao da se nada da će Grad Niš, kao i svih ovih godina, pomoći da “Želja” ponovo “stane na noge” i da će do naredne Skupštine kluba biti u intenzivnim pregovorima sa gradskim funkcionerima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bivsi igrac

    10:29 // 22. 10. 2016.

    Javno treba da se proglase krivci

  • Bivsi igrac

    10:28 // 22. 10. 2016.

    Ovaj Cobi je jos tu...jos pravi planove.

  • Фифи

    00:32 // 21. 10. 2016.

    Цоби издржи легендо.Драго ми је што ти једини дајеш себе за потребе клуба.Већина су фолери,само их лова занима.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: