Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 5. 5. 2014.

| Sport

I starije Nišlije razmenjuju sličice fudbalera

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
Brazil-album.jpg
Menjanje među „starijim“ Nišlijama obavlja se ispred samoposluge na Bulevaru Nemanjića

U Nišu je ovih dana ispred osnovnih škola „otvoreno tržište“ menjanja sličica među decom za Svetsko prvenstvo u fudbalu „Brazil 2014“.

Ovakva pojava i nije neko čudo, ali je pravo iznenađenje da sličice fudbalera i drugih simbola takmičenja menjaju i stariji građani i to svakodnevno ispred samousluge.

Menjanje među „starijim“ Nišlijama obavlja se ispred samoposluge „Rodić“ na Bulevaru Nemanjića oko 18 sati. Oni koji su „zagazili“ u četrdesete, pa i pedesete godine, sa velikom ozbiljnošću prilaze ovom hobiju, a sličice Mesija i Ronalda su najtraženije za koje druge „kolege“ daju čak četiri ili pet sličica. 2

- Sad nas je omela kiša pa nas nema mnogo, al’ čim grane sunce ima nas ovde i po tridesetak. Sve pršti od nagodbi. S’ decom koja dođu se raspravljamo na ravnopravnoj osnovi i tu nema mnogo popuštanja. Na ceni su i grbovi timova, ali i sličica lopte „Brazil 2014“ kojim će se igrati prvenstvo. Može dobra cena da se postigne i za slike stadiona - pričaju okupljeni za Južne vesti.

Oni ne odbijaju da se slikaju za naš sajt, ali mole „ako može bez slike“ dok jedan komentariše, „žene bi nas pobile kad bi znale da smo ovde“.

Ova tradicija menjanja sličica među starijima je krenula od prošlog Svetskog prvenstva, mada se ponekada tu nađe i neko pivo iz „Rodića“, komšijski razgovori, razbibriga...

- Mi pamtimo nekada da smo sličice menjali za Svetsko prvenstvo u Meksiku, pa i za Španiju kad je Nišlija Dragan Pantelić odbranio Špancima čuveni penal, a sudija ga neopravdano ponovio. Eto i sad, vratili smo se malo u mladost, mada to vraćanje u dečačke dane i nije tako jeftino jer kesica (5 komada) sa sličicama košta 60 dinara, a svako od nas ima dobro kupče u rukama, što znači da je već donekle popunio album u kome je odvojen prostor za 600 slički pa ti vidi i izračunaj to - kažu nam ovi veseli ljudi.

Na kraju razgovora jedan od njih dobaci „još nismo počeli da tapkamo sličke, a kad to krene, znači da smo skroz ošinuli!“

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    20:19 // 5. 5. 2014.

    a gde se menjaju BRAZUKA slicice i kada?

  • Nele Popovic

    20:10 // 5. 5. 2014.

    Svako provodi svoje slobodno vreme na svoj nacin.

  • akonkagva

    11:40 // 5. 5. 2014.

    Slavko: danasnji klinci znaju za slicice, ali one sa interneta, zato su i otudjena i neznaju da se zabavljaju drugacije. Fejs, pivo to im je zanimacija. Lepo je sto se pojavljuje taj vid druzenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: