Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 7. 3. 2016.

| Sport

Istorijska pobeda Naisa za kraj Regionalne lige

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
VK-Nais.jpg
Prva pobeda niških vaterpolista na zatvaranju "jadranske" sezone; foto: Vanja Keser

Vaterpolisti Naisa pobedom su završili debitantsko učešće Regionalnoj A2 ligi. Prvu, istorijsku pobedu, Nišlije su zabeležile na svom bazenu protiv zagrebačkog Medveščaka rezultatom 11:10.

Posle 10 poraza i samo jednog remija niški tim je na oproštaju od debija u drugoj po kvalitetu Jadranskog ligi zabeležio trijumf. U neizvesnom, uzbudljivom i dramatičnom meču ekipa Marka Blagojevića je u finišu osvojila prva dva boda u sezoni.


Nais nije najbolje otvorio subotnju utakmicu. Zagrepčani su bila bolja ekipa u prvoj četvrtini, rešivši je u svoju korist (4:2), a sve pogotke postigli su u situaciji sa igračem više. Strelci u uvodnoj deonici za niški tim bili su Vojčić i Kazahstanac Šakenov.

Medveščak je tokom druge deonice u 3 navrata imao tri gola viška (5:2, 6:3, 7:4), a tom suficitu Zagrepčana “kumovali” su i domaći vaterpolisti jer su promašili nekoliko napada sa igračem više u bazenu. Ipak, golovima Pavičića i Stanimirovića niški sastav nakon dva odigrana kvartala imao je minimalni zaostatak - 6:7.


Najneefikasniji period na meču bio je treći. Mnoštvo izglednih situacija propušteno je na oba kraja bazena, a i Nais i Medveščak mogli su u ovoj četvrtini da reše pitanje pobednika. Jedini pogodak za tim Marka Blagojevića postigao je Šakenov, a rezultat je bio 8:7 za zagrebački sastav.

Završnih 8 minuta otvoreno je pogotkom Naisovog kapitena Šilja za izjednačenje. U narednom napadu ekipe iz Zagreba Šakenov je isključen, niška klupa je burno protestvovala kod sudija, pa je šef stručnog štaba Blagojević poslat na tribine.

Ovakav epilog dao je niškim vaterpolistima dodatnu injekciju samopouzdanja, probudila se i publika, pa je nakon vođstva Zagrepčana Milić izjednačio na 9:9. Zahvaljujući odličnoj odbrani, Nais je do prvog vođstva stigao na tri i po minuta do kraja preko Strahinje Vojičića - 10:9.

Na drugoj strani Jajčinović golom vraća rezultat u egal, da bi na nešto više od minuta do kraja bio postavljen konačan rezultat meča. Posle tajm-auta, Vasić je vrlo dobru akciju doaćih završio pogotkom za vođstvo od 11:10, a nakon neuspelog poslednjeg napada hrvatskih vaterpolista, slavlje istorijske pobede je moglo da počne.

NAIS - MEDVEŠČAK 11:10 (2:4, 4:3, 1:1, 4:2)

BAZEN: Čair, Niš

IGRAČ VIŠE: Nais 13 (4), Medveščak 13 (6)

NAIS: Kozarski 14 odbrana, Stamenić, Stanimirović 1, Milić 1, Pavičić 1, Budurin, Milošević 1, Živić, Đurđević, Vojičić 2, Šilj 2, Vasić 1, Šakenov 2, Popović

MEDVEŠČAK: Slade 2 odbrane, Podrug 5 odbrana, Jajčinović 2, Avdić, Anđelić 1, Jovanović 1, Lovrić 2, Buconić 2, Krvavica, Cvanciger, Bulat 1, Lipar 1, Škiljić, Lipej

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: