Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 19. 9. 2016.

| Sport

Italijanski teniser osvojio “Niš Open 2016”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Niš-open-2016-singl---TAŽ.jpg
Finalisti - Mesaroš (levo) i Đustino (desno); foto: TAŽ

Brojna publika na terenu Teniske akademije Živković uživala je u sjajnim potezima i kranje uzbudljivom i neizvesnom finalnom meču turnira “Niš Open 2016”, a posle više od 2 sata igre Italijan Lorenco Đustino pobedio je Kristijana Mesaroša iz Hrvatske rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:4).

Đustino, 257. igrač na svetskoj rang listi, je tako opravdao ulogu najbolje rangiranog tenisera na turniru iz kategorije fjučersa vrednog 25.000 dolara, koji je ove godine najjači u Srbiji. On je ove godine učestvovao na Australian i US Open-u.

Italijanski teniser je u 1/2 finalu savladao Aleksandra Lazarova iz Bugarske, dok je Kristijan Mesaroš bio bolji od svog zemljaka Nina Serdarušića.


Čileanci osvojili dubl

Pobednik u konkurenciji parova je par iz Čilea koji čine Kristobal Savedra-Korvalan i Rikardo Urzua-Rivera. Oni su bili bolji od srpskog para Luka Ilić - Darko Jandrić sa 2:1 (6:4, 4:6, 10:8).

Meč je trajao nešto više od 90 minuta, a publika je imala priliku da uživa u dobrom tenisu i sa jedne i sa druge strane. Srpski par je imao svoje prilike i u krajnje neizvesnom meču na kraju je moglo biti i drugačije i svakako ne bi bilo nezasluženo.

Organizator turnira je Teniska akademija Živković – TAŽ, a Grad Niš i Teniski savez Srbije su generalni pokrovitelji turnira.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: