Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 8. 12. 2016.

| Sport

Ivica Tončev novi predsednik Radničkog

Autor:A. Nikolić, A. StankovIzvor:Južne vesti
toncev
Tončev preuzima niški Real; foto: JV/A. N.

Jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba Radnički iz Niša, Ivica Tončev izabran je za novog predsednika.

Ukoliko u Nišu bude ceo mandat, on bi "niški Real" trebalo da vodi narednih sedam godina, kako je propisano Statutom. 

U izlaganju nakon imenovanja za čelnog čoveka kluba sa Čaira Tončev je istakao da je dobio punu podršku čelnih ljudi Grada Niša i drugih relevantnih faktora u državi.

Dolazak na Čair smatram kao čin lokal-patriotizma. Želim da Radnički i vratim gde mu je i mesto - poručio je novi predsednik.

U svom prvom obraćanju naveo je 4 cilja - Radnički u Evropi, izmirenje dugova u naredne 3 godine, da klub iz Niša i rezultatski i organizaciono bude treći klub u Srbiji i da na Čairu rastu novi fudbalski asovi.

Potražioci moraju biti tolerantni. Ispitaćemo da li su ta potraživanja realna. Dug od 3 miliona dinara ne može da naraste za nekoliko godina i do 5 puta. Takva potraživanja neće naplatiti niko - jasan je Tončev.

On je dodao da je spreman i na pohvale i na kritike.

Radiću transparentno i podnosiću izveštaj Skupštini na svakih šest meseci. Radnički mora biti evropski klub, ne samo niški i potrudiću se da za 3 godine ne duguje nikome. Želim da po rezultatima bude treći klub u Srbiji i da na Čairu niču novi fudbalski asovi - podvukao je on.


Prihod kluba ove godine 119 miliona dinara, polovina otišla na blokade računa

Pre nego što je podneo ostavku na funkciju predsednika, koju je obavljao 14 meseci, Radan Ilić je podneo finansijski izveštaj u kome se navodi da je klub u tekućoj godini prihodovao 119 miliona dinara, a polovina tih para je otišla na deblokiranje računa.

Klub je od Grada dobio 52 miliona dinara, od transfera golmana Aleksandra Jovanovića prihodovali smo 27 miliona, što ne bi bilo tako loše da klub ne prate dugovanja iz ranijih godina - istakao je on.

Nakon toga, Ilić je podneo ostavku na mesto prvog funkcionera kluba.

Iscrpljen sam posle ovih 14 meseci. Drago mi je da je klub u mom mandatu plasmanom na 5. mesto napravio najbolji rezultat od 1983. godine, a za buduća vremena klubu je potrebna nova energija i svežina, posebno na polju finansijske stabilizacije - zaključio je Ilić.

Ilić je zatim imenovan za predsednika Skupštine jednoglasnom odlukom delegata.


Broj delegata Skupštine smanjen sa 35 na 21

Izmenom Statuta, ubuduće će Skupštinu Radničkog činiti 21 član, od čega će 11 članova dolaziti iz redova lokalne samoprave i privrednika Grada, a 4 člana biće iz Fudbalskog saveza Niša. Tri člana biće prijatelji kluba, a po jednog će davati veterani kluba, navijači i jedno lice zaposleno u klubu.

Skupstina-Radnickog----A.-N. Skupštini je prisustvovalo 33 od 35 delegata; foto: A. N.

Prema novom Statutu klub će ubuduće imati 7 do 15 članova upravnog odbora, a funkcija generalnog sekretara zamenjena je funkcijom direktora kluba i nju će ubuduće obavljati, kako je Tončev rekao, njegov “dobar prijatelj” Rade Basta.

Svaki član mora imati neke zasluge. Svako ko hoće može biti član, sa pravom glasa, niko neće biti marioneta - rekao je novi predsednik Radničkog.

Novi predsednik je imenovao sedmoricu članova ovog tela, a oni su: Ivan Spasić, Vladimir Milenković, Dejan Propadalo, Dragan Marković, Dejan Utvić, Milutin Gašević i Velimir Miljković, svi iz Niša.

Podsetimo, Ivica Tončev je već imao aktivnosti u srpskim fudbalskim klubovima. Početkom 2000-ih već je bio na čelu tima sa Čaira, a od novembra 2012. do avgusta 2015. godine bio je u Crvenoj zvezdi kao deo tima zaduženog za konsolidovanje beogradskog kluba.

On je dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije i trenutni narodni poslanik u Skupštini Srbije, a ranije je bio deo kabineta bivšeg premijera Ivice Dačiča. Njegov rođeni brat Novica, takođe je poznati političar i narodni poslanik SPS, vlasnik građevinske kompanije “Tončev gradnja”, predsednik je Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i potpredsednik fudbalskog saveza Srbije.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavisa

    02:42 // 9. 12. 2016.

    Tacno je da nije Nislija Nislija ali rodjen je u Nisu a i to se nesto racuna. Ima i neki biznis u Nisu koliko znam. U klub je dosao da menadzerise tj da smanji dugove. I uspece u tome. Ne zato sto je tako dobar menadzer vec zato sto drzava stoji iza njega. Bolje je za klub da ga takav vodi jer Radan nije imao takva ledja. Ipak ga je ispotovao i postavio za predsednika Skupstine. I to nesto govori

  • Slavisa

    02:22 // 9. 12. 2016.

    Gospodin Toncev ima priliku da udje u Evropu ali ima i priliku da izadje kroz prozor ako ne napravi nesto konkretno u narednih godinu i po dana. 2018. na prolece mora da igra Evropu pa onda neka drzi predavanja. Dajmo mu sansu. hoce ga bitni faktori i kaze da niko ne ide tamo gde je tesko a on ide. Tako rece, nema razloga da mu ne verujemo :-)

  • D

    20:37 // 8. 12. 2016.

    "Dolazak na Čair smatram kao čin lokal-patriotizma"

    Care, od kad si ti Nislija???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: