Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 8. 2. 2016.

| Sport

Jadran iz Splita prejak za Nais

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
naisvaterpolo.jpg
Splićani "potopili" Nišlije; foto: Vanja Keser

Vaterpolisti Naisa pretrpeli su težak poraz u 10. kolu Regionalne A2 lige od splitskog Jadrana rezultatom 16:2 (4:0, 4:0, 3:0, 5:2). I posle osam odigranih mečeva Nišije ne znaju za pobedu.

Favorizavani splitski vaterpolisti pokazali su svu raskoš i kvalitet u subotu na Čairu. Dominantnom igrom na oba kraja bazena nadigrali su niški sastav, ostavili ga skoro 27 minuta igre bez postignutnog pogotka i suvereno ostvarili 8. pobedu u prvenstvu.

Već posle osam minuta igre i odigrane prve četvrtine gosti su vodili sa 4:0, a sa dva pogotka u tom periodu istakao se Toni Santini. I u drugih osam minuta preslikana situacija kao u prvom kvartalu. Nais se nije snalazio u napadu, dosta šuteva je promašeno, a i ono što je išlo u okvir gola Petar Bratim je branio.

Već posle 10 minuta igre bilo je 6:0, a do kraja prvog poluvrema Splićani su postili još dva gola i vodili sa ubedljivih 8:0.

I treća četvrtina nije donela bolju igru niškog tima. U napadu su se mučili, a u odbrani nisu uspevali da zaustave Jadran, koji je delovao kao kaznena ekspedicija. Svojim trećim i četvrtim pogotkom na utakmici Franičević je vodio svoj tim do dvocifrene prednosti (10:0), a konačan rezultat nakon tri deonice postavio je Marino Divković golom iz kontre - 11:0.

Na šest minuta do kraja meča Nišlije su postigle prvi pogodak i tako prekinule višečetvrtinski golgeterski post, a strelac je bio Matija Đurđević. Iako je pitanje pobednika bilo odavno rešeno gosti iz Hrvatske nisu “povukli ručnu” već su u ovoj četvrtini postigli najviše golova (5) i ostvarili ubedljiv trijumf - 16:2. Strelac drugog gola za Nais bio je takođe Đurđević.

Niški vaterpolisti su i posle ovog meča ostali prikucani za dno, dok Jadran i dalje suvereno čuva tron.

U sledećem kolu, u subotu 13. februara Nišlije gostuju u Šibeniku ekipi Solarisa.

NAIS - JADRAN (0:4, 0:4, 0:3, 2:5)

Sudije: Dario Balažević i Goran Jovančević

Igrač više: Nais 7 (1), Jadran 9 (6)

NAIS: Stamenić 2 odbrane, Kozarski, Stanimirović, Pavičić, Milić, Budurin, Milošević, Živić, Đurđević 2, Stevanović, Šilj, Vojičić, Šakenov, Stamenić, Petrović 

JADRAN: Strujić 3 odbrane, Bratim, Vranješ 1, Buzdovačić, Franičević 5, Divković 1, Kaleb, Drobac 2, Milardović 2, Pavlović 2, Santini 3, Koljanić, Strujić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos simic

    16:42 // 14. 2. 2016.

    Da li i u drugim klubovima roditelji predlazu sastav ekipe,biraju trenera i igrace?
    Svakom neobjektivnom roditelju njegovo dete je najbolje(najbolji igrac,djak i sl.)
    Naravno na mladjima svet ostaje,ali mlade nade kluba bih da imaju maksimalnu minutazu uz minimalan trud.Ako postignu koji GOL odmah su oni ZVEZDE ama spremni su za SELEKCIJU kod Svica!!!

  • Nikola

    23:04 // 11. 2. 2016.

    Nije na vama da se pitate zasto reprezentativac nije igrao, sigurno postoji dobar razlog za to, u kvalitet trenera i igranje lige moze da sumnja samo budala! Ja kao bivsi igrac Naisa to mogu i da potvrdim, a veliki rodtiljelji lecite svoje komplekse na drugim mestima,i naucite malo tu vasu zlatnu decu da ne igraju jer nemaju dovoljno kvaliteta!

    • Galaksija

      22:57 // 19. 2. 2016.

      Da si neki vaterpolista po kvalitetu ne bi bio bivsi igrac naisa nego bi bio bivsi igrac nekog jakog evropskog kluba.

  • Glas iskrenosti

    11:05 // 11. 2. 2016.

    Svaka cast za komentar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: