Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:27, 20. 11. 2015.

| Sport

Jakom odbranom Konstantin zabeležio sedmu pobedu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-danilo-tasic
foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina slavili su na domaćem parketu protiv Napretka iz Kruševca rezultatom 70:54 (25:9, 9:16, 16:14, 20:15) u 9. kolu Košarkaške lige Srbije.

Početak meča protekao je u brzoj i dinamičnoj igri na oba kraja terena. U uvodnim minutima u Konstantinu je sjajno funkiconisala centarska linija Tasić- Ostojić, koja je postigla prvih 8 poena.

Odlično je funkcionisala i defanziva Nišlija, koja je omogućavala brze kontre, pa je već posle četiri minuta igre niški tim imao finu zalihu od +7 (14:7).

Ni nakon tajm-auta gostojuća ekipa nije pronalazila rešenja za odbranu ekipe Marka Cvetkovića. Gudžić je dva puta zakucao u kontri, a posle polaganja Vitkovića domaći su u 7. minutu vodili 21:7. Poenterski post od 4 minuta ekipe Napretka prekinuo je Milinčić sa linije slobodnih bacanja.

I početkom drugog kvartala odbrana domaćina bila je na optimalnom nivou budući da je gost prva četiri minuta postigao samo dva poena. Protok lopte nije bio tako tečan, propuštena je šansa da se možda ode i na +20. Serija Napretka sredinom druge četvrtine od 8:0 naterala je Cvetkovića na prvi tajm-aut.

Ni minut odmora nije popravio realizaciju, lopta jednostavno nije htela u koš, a šestominutni interval bez poena prekinuo je trojkom Vitković za 32:19. Nastavili su da se muče domaći košarkaši sa ofanzivom, a igrači Napretka su pronašli željeni ritam. Novom serijom od 6:0 prišli su na 32:25, da bi poslednje poene u prvom poluvremenu postigao Danilo Tasić posle ofanzivnog skoka – 34:25.

foto: Vanja Keser foto: Vanja Keser

Drugo poluvreme otvoreno je u nešto mirnijem tempu. Ovaj period protekao je u igri “koš za koš”, a Konstantin je čuvao dvocifrenu prednost sa poluvremena. Na polovini igre u trećoj četvrtini Kruševljani su uhvatili rezultatski priključak. Preko dvojca Pejović-Milinčić Napredak topi prednost domaćih i prilazi na -5 (42:37).

Potrebnu dozu samopouzdanja u ekipi Konstantina ulili su Vitković i Đorđević. Prvi je pogodio bitnu trojku, a Đorđević sa dve rampe dirigovao je niškom odbranom.

Novu dvocifrenu prednost Konstantin je stekao u 28. minutu poenim sa linije slobodnih bacanja Stojačića (47:37), a kapiten Nišlija Gudžić trojkom iz ugla postavio je konačan rezultat posle 30 minuta – 50:39.

U poslednjih 10 minuta odbrana niške ekipe je dobrim preuzimanjima i kontrolom skoka ostavila malo prostora za manevar gostima, a ekipa je serijom od 7:1 otklonila sva pitanja oko pobednika meča.

Pokušavali su košarkaši Napretka šutevima za tri poena da se vrate u meč, ali odbrana Konstantina to nije dozvolila. Na  kraju, pobeda Nišlija za sedmi trijumf u prvenstvu – 70:54.

Dobro smo otvorili utakmicu, ali posle su ušli neki mlađi igrači, koji su na pogrešan način pokušavali da se nametnu, igra nam je pala i protivnik je to dobro iskoristio, ušao u ritam i stigao nas. Stariji igrači su nas vratili u kolosek dobrom odbranom i kontrolom skoka - kazao e Marko Cvetković, trener Konstantina.

U narednom kolu Konstntin putuje u Železnik, gde će u derbiju kola odmeriti snage sa trenutnim liderom ekipom FMP-a.

KONSTANTIN - NAPREDAK 70:54 (25:9, 9:16, 16:14, 20:15)

KONSTANTIN: Veličković 2 (4as), Babović, Đorđević 4 (6sk, 4as), Mladenović 2, Vitković 13 (8sk, 4as), Stojačić 4 (6sk, 4as), Ostojić 16, Tasić 10, Savić 2, Stojanović 3, Stanković 2, Gudžić 12 (7sk)

NAPREDAK: Pejović 6 (8sk), Dodić, Vukićević 1, Deletić, Glišić, Raičević 6, Ćirović, Milojević 8, Ognjenović 8, Milinčić 17 (10sk), Đorđević 8, Stevanović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: