Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 7. 5. 2013.

| Sport

Jork igra sa Radničkim u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Jork York Konstantin Milanski edikt

U toku su finalni pregovori sa fudbalskim klubom iz Engleske da se na stadionu Čair odigra prijateljski meč između Radničkog i Jorka u okviru proslave godišnjice Milanskog edikta.

Ovu informaciju Južnim vestima potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin koji je nedavno boravio u Velikoj Britaniji.

- Počeli smo pregovore sa Jorkom preko Sport England-a, ali će se uključiti i predsednik Britanske olimpijske asocijacije Lord Sebastian Kou. Utakmica bi bila u znaku Milanskog edikta, kao utakmica tolerancije uz mogući patronat UEFA. Niš bi bio domaćin, a jedina obaveza je da obezbedi smeštaj u gradu - izjavio je Borovčanin za Južne vesti.

Stadion Čair Termin odigravanja meča još nije poznat.

Ideja da se organizuje utakmica potekla je iz poznanstva Borovčanina i gradonačelnika Jorka, a vezu predstavlja to što je Car Konstantin rođen u Nišu, a krunisan u Jorku.

Borovčanin je dodao da je naišao na pozitivan odgovor u Nišu, a da su gradske vlasti pored fudbalske zainteresovane i za organizaciju jedne rukometne utakmice.

- Poslednji put kad sam boravio u Nišu o tome sam razgovarao sa gradonačelnikom Perišićem, za koga smo otvorili mogućnost da bude gost Jorka i njihovog gradonačelnika. Takođe, Igor Novaković je izrazio želju da se ista utakmica organizuje i u rukometu, ali u Jorku nije rukomet baš tolio razvijen, pa ćemo još razgovarati o tome - dodao je Borovčanin. York osvajači kupa

Fudbalski klub Jork je trenutno 17. na tabeli 4. lige od 24 kluba koja se takmiče u ovom rangu. Klub je osnovan 1908. godine, ali je 1917. godine ugašen. Pet godina kasnije, 1922. godine, ponovo je aktiviran.

Prošle godine su pobedom od 2:0 nad Njuportom osvojili "FA trofej".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • andrejaB

    17:54 // 20. 3. 2014.

    Dobar je to mec bio. Jos uvek ga se rado setim!

  • Milivoj

    01:58 // 9. 5. 2013.

    Dobro je i ovo veruj mi jer se u Nišu niko ni ovoga ne bi setio. U upravi sve mamini i tatini sinovi sede i čekaju ko će šta da im da i pokloni a da ne mrdnu repom

  • Babakaj

    18:14 // 7. 5. 2013.

    Nek nam daju bolje Joksirski prasici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: