Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 26. 1. 2016.

| Sport

Jovanović: “Radničkom potrebni mladi igrači”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
niskireal.jpg
Taktički i tehnički Radnički bolji od kineskih klubova; foto: FK Radnički

Mladi i perspektivni igrači, koji su kadri da postižu golove i asistencije potreba su Radničkog, jer danas statisktika prodaje fudbalere, kaže sportski direktor niškog fudbalskog kluba. Blažić i Bogdanović otišli iz kluba, lokacija za drugi deo pripreme i dalje nepoznata.

Delegacija niškog kluba u ponedeljak se vratila iz Kine. Sedmodnevne pripreme su iza ekipe, a svi su složni da je odlazak u najmnogoljudniju zemlju pun pogodak.

Iskoristili smo boravak u Kini na najbolji način. Vredno trenirali između utakmica, koje smo odigrali korektno. Najbitnije je da smo osvetlali obraz kluba, Niša i Srbije - istakao je Jovanović.

Celokupan utisak je da Kinezi prednjače u odnosu na Srbe samo po pitanju infrastrukture, a da smo mi po fudbalskom znanju dosta ispred njih.

Po uslovima za rad su svetlosnim godinama ispred nas. Zaista je to dovedeno do perfekcije. Sa druge strane, na taktičkim poljima smo pokazali mnogo veću ozbiljnost. Na utakmicama je lopta bila uglavnom u našim nogama, tako da mogu reći da smo fudbalski obučeniji od njih - kazao je Marko.

radnicki Mladi igrači neophodni za egzistenciju kluba; foto: FK Radnički

Ipak, realizacija se pokazala kao glavni problem, a prema rečima sportskog direktora kluba klub bi morao da dovede napadača i ofanzivnog vezistu. On je takođe istakao da će klub napustiti dvojica igrača iz veznog reda Marko Blažić i Vladimir Bogdanović.

Potreban nam je još jedan napadač, uz Ašćerića, kako bi popravili efikasnost. Najzadovoljniji sam kako funkcionište “veza” Tomić, Marjanović i Đuričković. Blažić i Bogdanović će verovatno otići iz kluba, jer su u zenitu karijere, pa bi bilo pošteno ako mogu da nađu još neki dobar angažman pre nego što okače kopačke o klin - reči su sportskog direktora kluba.

Klub će možda za Bogdanovića uspeti da uzme neko obeštećenje, ali će taj novac preusmeriti za eventualni odlazak na pripreme. Ubuduće će Radnički, napominje Jovanović, biti orijentisan ka mlađim igračima jer tako diktira fudbalsko tržište.

Radničkom su potrebni mladi fudbaleri, koji će golovima i asistencijama sebe izbaciti na tržište. Prodajom takvih igrača, klub bi mogao da obezbedi mirnu budućnost. Stariji igrački kadar donosi samo trenutni rezultat, kao što mi imamo - rekao je Jovanović.

Želja ljudi u klubu je da se druga faza priprema odradi u Antaliji, ali je zbog finansijske situacije ta opcija za sada “u magli”.

U dogovoru sa predsednikom Radanom Ilićem moraćemo danas ili sutra da odlučimo gde ćemo na pripreme. Ako ne budemo našli sredstva za Antaliju, bilo bi poželjno da odemo bilo gde, jer u Nišu trenutno nemamo uslova za kvalitetan rad - završio je Jovanović.

U klub je zvanično stigao Petar Petrović, a većoj minutaži u drugom delu sezone mogu da se nadaju mladi Krstić, Apostolović i Mrkić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova

    18:31 // 27. 1. 2016.

    Potpuni amaterizam! Još uvek se ne zna gde će na pripreme umesto da to bude završeno još pre 3 meseca! Bogdanović i Blažić napustili ekipu a vođeni u Kinu! Žašto? Pa zato što je menadzer to reko da se prodaju, pa zato je i Radnički i išao u Kinu o trošku te menadzerske agencije! Bez pojačanja Radnički nema šanse za plej off! radana napolje i te menadzere! Hoćemo upravu od pravih Meraklija!

  • igor

    14:42 // 27. 1. 2016.

    Za Blazica, Bogdanovica i Krstica castim zato sto su otisli, ali je zato trebalo zadrzati Zemljanuhina. On nije neki vrhunski fudbaler ali za nase prilike je odlican i trebalo je izaci sa ozbiljnom ponudom, jer za razliku od ove navedene trojice njegovim odlaskom tim je realno oslabljen...steta.

  • nikola

    10:31 // 27. 1. 2016.

    auu al se primio ovaj jovanovic...osvetlali obraz nisa,srbije...za sta?za prijateljske utakmice koje neznace nista.kao da je osvojen interkontinentalni kup.obraz srbije su osvetlali vaterpolisti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: