Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 16. 9. 2016.

| Sport

Kalča ambiciozno ulazi u novu prvoligašku sezonu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kalca1503.jpg
Novi tim za nove pobede; foto: Vanja Keser

Posle spajanja sa Kopernikusom futsaleri niške Kalče biće jedini predstavnici Niša u predstojećoj Prvoj futsal ligi Srbije. U prvom kolu dočekaće Smederevo u Čairu u subotu 17. septembra u 19:30, a iz niškog kluba najavljuju napad na vrh tabele.

U odnosu na prošlu sezonu, kada je niški futsal imao 3 predstavnika u najjačem rangu takmičenja, ove se knjiga “svela na jedno slovo”. Niš 92 je ispao u Drugu ligu, dok su se Kalča i Kopernikus ujedinili, a ovaj drugi je svoje mesto ustupio zrenjaninskom SAS-u.

Igrački kadar Koske ove takmičarske godine činiće futsaleri dva kluba, a ono što trener tima Vladan Miladinović Koska stavlja u prvi plan jeste dugačka klupa i iskustvo koji poseduju njegovi izabranici.

Doveli smo najboljeg igrača Niš 92 Vladicu Ristića, ekipa je dobro odradila pripreme i izdržala sve napore tokom priprema. Osim Dušana Stankovića, svi ostali su spremni za meč, tako da njegovo odsustvo neće moći da nas poremeti. Imamo dosta iskusnih profesionalaca, prekaljenih boraca tako da je pred nama odlična sezona - istakao je Miladinović.

Već u 1. kolu Nišlije će u derbiju dočekati ekipu Smedereva koja im tradicionalno ne leži.

Pobedili smo ih samo jednom u poslednjih 8 susreta, ali je drugi deo naše ekipe, Kopernikus, dobro igrao protiv njih tako da su nam šanse 50% - kazao je Miladinović.

Prošle sezone niški tim je bio jesenji prvak, ali je u drugom delu drastično pao, pa je sezonu završio na 4. mestu, a ciljeve u narednoj sezoni trener Kalče nije želeo jasno da precizira.

Nikome ne pretimo, ali nećemo da bežimo od uloge favorita. Prošle sezone smo dobro krenuli, ali u drugom nije bilo adekvatnog treninga, još neke stvari nisu bile kako treba, pa smo na kraju pali. Ove sezone smo i organizaciono i igrački na višem nivou, tako da se nadam dobrim rezultatima - objasnio je on.

Kao prve napadačke opcije, on je na kraju apostrofirao, Marka Ilića i Jovana Đorđevića, a kao najveći gubitak označio je odlazak golmana Pavla Pavlovića u Jastrebac iz Blaca, koji je novi prvoligaš.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: