Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 18. 1. 2012.

| Sport

Kim Anderson: "Hala Čair je prelepa"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kim anderson
Kim Anderson

Najbolji švedski rukometaš Kim Anderson za Južne vesti izjavio da je oduševljen atmosferom u hali Čair i očekuje da uspe da obiđe i Niš.

Četvorostruki šampion Evrope Švedska je nakon remija sa Makedoncima i pobede nad Češkom prva na tabeli niške grupe sa 3 boda. Plasman u drugo kolo Šveđani su obezbedili važnom pobedom nad Češkom sinoć u hali Čair.

- Mnogo sam zadovoljan što smo pobedili Češku. Time smo se kvalifikovali za sledeći krug takmičenja. Češka ima odličan tim, ali mi smo zasluženo pobedili - rekao je Kim Anderson koji je Česima sinoć dao 5 golova.

Pobeda nad Nemačkom u trećem kolu u četvrtak, 19. januara od 18:15h donela bi Švedskoj prvu poziciju i možda maksimalna 4 boda koje će preneti u drugu fazu (ako prođu Česi i Nemci).

- Utakmica sa Nemačkom je jako važna za nas. Treba nam pobeda da bismo preneli što više bodova u drugu fazu gde se spajamo sa A grupom. Biće teško, ali verujem da možemo da pobedimo - dodao je Anderson.

kim Kim Anderson; foto: Neven Obradović

Tri prvoplasirane ekipe iz B grupe spojiće se sa prve tri selekcije iz A grupe gde je i Srbija. Timovi iz različitih grupa će igrati svako sa svakim, a mečevi će biti u Beogradskoj areni.

- Biće nam jako teško da dođemo do polufinala. Moramo Nemce da pobedimo zbog bodova jer posle igramo i protiv Srbije koja je domaćin i već ima dve pobede i to nad Danskom i Poljskom. Znamo da su veće šanse kada igraš kod kuće jer imamo iskustva sa Svetskog prvenstva prošle godine. Srbija će imati 18.000 navijača u Areni i ima odličnu ekipu. Biće nam zasita teško - rekao je igrač nemačkog Kila i švedske reprezentacije.

Švedski rukometaši nisu imali priliku da upoznaju grad, ali se Kim nada da će uspeti da vide neke znamenitosti Niša.

- Odlična je atmosfera ovde. Hala Čair je prelepa, zaista je lepo igrati ovde. Za sada smo videli samo hotel i halu jer nismo imali vremena za razgledanje. Nadam se da ćemo  imati prilike da upoznamo Niš. Izgleda lepo - rekao je uz osmeh Kim Anderson.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dortmund

    09:39 // 19. 1. 2012.

    'Lomi 'ga Ljubice ,ako ne padne na rostilj onda sigurno pada na intervju ;)
    Ajmooooo SRBIJA do finala !!!

  • Real Sa Nisave

    01:46 // 19. 1. 2012.

    I nikako da te pogleda u oke! Ukrasce te Ljubice, odvescete u Svedsku, slomice nam srce...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: