Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:31, 3. 8. 2015.

| Sport

Kiša omela početak priprema Naise

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa-pocetak-priprema.jpg
Rukometašice, stručni štab i uprava Naise u dobroj atmosferi pred početak; foto: Stefan Komadinić

Na prvom ovosezonskom okupljanju niške Naise bilo 16 rukometašica, a prvi trening pomerilo je nevreme. Jedno novo ime na prozivci, čekaju se još tri igračice.

Kiša je sprečila niške rukometašice da danas odrade prvi trening i to na keju i teretani na otvorenom. Igračice je prvo pozdravio novi predsednik kluba Dragoslav Pavlović.

Odlučili smo da počnemo jedno novo poglavlje u pedesetogodišnjoj istoriji kluba. Prošle su ovde generacije igrača, trenera i mladih ljudi koji su postali dobri ljudi. Pred nama je da ovo nasleđe nastavimo, održimo i unapredimo - istakao je Pavlović.

Novo lice među Naisinim igračicama je Katarina Radović, dosadašnja rukometašica Jagodine.

Kasnimo malo, trebalo je ranije i da tražimo pojačanja. Plan je da dovedemo još dva pojačanja, golmana i pivota. Ima prostora da skockamo ekipu - istakao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

naisa Dogovor kuću gradi: Svetislav Jovanović i Dragoslav Pavlović

Naisa će, kao i prošle godine, pripreme obaviti u Nišu. U planu su i pripremne utakmice, a primarni cilj u sezoni koja počinje 12. septembra je opstanak, navodi Jovanović.

Sistem takmičenja je drugačiji, 4 ekipe igra plej-of i doigravanje za titulu, a preostalih 6 za opstanak. Naš cilj je da uđemo među prve 4 ekipe i borimo se za prvo mesto - istakao je Jovanović.

Naise će, uz borbu u domaćem šampionatu, igrati i drugo kolo EHF kupa čime je jedini niški predstavnik u kolektivnom sportu u Evropi.

Na prozivci 16 igračica

Prvom treningu prisustvovale su golmani Milena Petković i Jovana Jevtović, zatim Anastazija Đoković, Marija Filipović, Maja Veljković, Aleksandra Stefanović, Hristina Nedeljković, Olivera Nikolić, Katarina Tanasković, Jovana Zdravković, Katarina Radović, Nikolija Karalić, Natalija Mitrović, Kristina Marković, Teodora Vučković i Teodora Veličković.

Teodora Zdravković kasni na prozivku zbog obaveza sa reprezentacijom, a Aleksandra Pešić je inostranstvu i priključiće se sutra.

Iako je igračica Naise, na prozivci nije bilo Marije Petrović koja je tražila ispisnicu.

Ona je tužila klub. Svako ima pravo da naplati svoje potraživanje i to poštujem. Kako bude dosudila Arbitražna komisija, tako ćemo postupiti - kazao je Pavlović.

Ako Petrovićeva dobije tužbu, da bi je neki klub angažovao moraće da plati 2.500 evra po njenoj sezoni u Naisi, što je ukupno 10.000 evra obeštećenja. U slučaju da ne dobije raskid ugovora, niški tim ima prava da traži koliko želi obeštećenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:09 // 4. 8. 2015.

    Pa,zar predsednik ne pusta kisu i kroti munje i gromove?

  • Antipoltron

    08:03 // 4. 8. 2015.

    Pa što odmah ne postaviste Darka za predsednika nego ovog večitog portparola. Ionako za sve mora da pita Bulata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: