Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:36, 25. 10. 2014.

| Sport

Konstantin demolirao OKK Beograd

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
nemanja-barac.jpg
Nemanja Barać postigao 11 poena; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 3. kolu Košarkaške lige Srbije ekipu OKK Beograda 97:72 (18:14, 28:18, 33:16, 18:24)

Fantastičnom igrom na oba kraja terena, smirenošću i razvrsnošću u napadu, agresivnom odbranom i sjajnim šutem za 3 poena Nišlije su rasturile protivnike iz Beograda i na najbolji način se predstavile domaćoj publici.

Najefikasniji u redovima Konstantina bili su Mladen Vitković sa 19 poena i indeksom korisnosti 30. Bogdan Obrenović i Vladimir Đorđević ubacili su po 14, a Nemanja Barać i Strahinja Stojačić po 11. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Dragan Mitrović i Dušan Stanković sa po 15 poena.

Požrtvovanom odbranom i odličnim rešenjima u napadu košarkaši Konstantina su na najbolji mogući način otvorili utakmicu i već posle 3 minuta poveli 12:2.

DSC-1389 foto: Vanja Keser

Pokušao je trener gostiju Milovan Stepandić da zaustavi zahuktale Nišlije zonom i to mu je u narednim minutima pomoglo jer je zonskom odbranom provocirao šut domaćih. I to mu je u nekoj meri pošlo za rukom, jer je do kraja prvog perioda Konstantin ubacio svega 6 poena, a gosti prepolovili prednost, pa je posle 10 minuta na semaforu stajalo 18:14 za domaće.

Nastavili su i početkom druge četvrtine da muče zonskom odbranom domaće košarkaše, koja ih je potpuno vratila u meč. Sa druge strane, Nišlije su im pomogle brzim izlaskom iz bonusa, pa je tokom najvećeg dela prvog poluvremena rezultat varirao od +1 do +4 u korist domaće ekipe. Ali na 3 minuta do kraja poluvremena serijom 8:0 u režiji Ðorđevića sa 5 i Ostojića sa 3 penala Konstantin beži na 36:27. Pojačali su malo u odbrani domaći, gostima je ponestalo ideja u napadu, pa je posle penala kapitena Vitkovića na minut do kraja rezultat glasio fantastičnih 15 poena prednosti za izabranike Marka Cvetkovića - 42:27. Do kraja poluvremena igralo se koš za koš, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena novom dvojkom Vladimir Ðorđević postavlja konačan rezultat prvog poluvremena - 46:32.

U istom ritmu nastavli su domaći košarkaši i u nastavku. Fenomenalnom odbranom, odličnom tranzicijom i preciznim šutem za nepuna 3 minuta igre u nastavku "beže" na fantastičnih +21 - 58:37. Rano stečena visoka prednost nije unela dozu opuštenosti u redove Konstantina, već je odličnom rotacijom igrača trener Cvetković držao tempo. Igrači su "grizli" u odbrani, napadi su završavani sa dosta rezona, pa je posle 30 odigranih minuta Konstantin na svom kontu imao 31 poen viška - 79:48!

DSC-1408 foto: Vanja Keser

Kako je rešeno svako pitanje pobednika, u poslednjem kvartalu došlo je do prostora za malo veću slobodu u napadu, pa nije izostalo ni atraktivnih akcija. U poslednjih nekoliko minuta šansu su dobili i "omladinci" Vukan Stojanović, Lazar Mladenović i Stefan Savić.

Nakon 3 odigrana kola Konstantin ima maksimalan broj pobeda i nalazi se na deobi prvog mesta sa ekipama Vojvodine i FMP-a. Ekipa OKK Beograda nalazi se na deobi petog mesta sa skorom od jedne pobede i 2 poraza.

U sledećem kolu Nišlije gostuju u Kruševcu ekipi Napretka, a OKK gostuje Jagodini.

KONSTANTIN - OKK BEOGRAD (18:14, 28:18, 33:16,

Hala Čair, Niš

KONSTANTIN: Veličković 5 (7as), Despotović 8, Đorđević 14, Mladenović, Barać 11, Vitković 19 (ind 30), Stojačić 11, Ostojić 7 (6sk), Tasić 8, Savić, Stojanović, Obrenović 14.

OKK BEOGRAD: Avramović 7, Rakić, Mitrović 15, M. Dimitrijević 2, Malidžan 11, P. Dimitrijević 2, Đorđević 4, Stojkanović 3, Žarić 4, Stanković 15, Radetić 5, Selaković 4.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    12:17 // 27. 10. 2014.

    За некога ко редовно прати Константин последњих година ово је била најбоља партија.Овај тим,на челу са Бингом,напредује из утакмице у утакмицу и чини да Ниш буде озбиљно упориште здраво добре кошарке

  • korisnik

    11:22 // 27. 10. 2014.

    Voleo bih da Konstantin na neki način pokaže ambiciju da se plasira u ABA ligu, onda neće biti potrebe da se poziva publika.

    • ГоранЧе

      12:36 // 27. 10. 2014.

      Ако остане овако,КОНС ће постати тесно у нашој лиги и нормално је да крене даље.Али то даље много кошта за наше нишке прилике.Осим тога,кошарка је увек била у сенци рукомета и фудбла,навијачки гледано

  • milemen

    10:03 // 26. 10. 2014.

    Mogu samo da kazem da je ovo, za sada, sjajan vikend svih niskih klubova. Jos samo da Zelja pobedi i kompletira ovo sjajno sportsko kolo u svim sportovima za niske klubove!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: