Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 20. 10. 2016.

| Sport

Konstantin dočekuje pretendenta za vrh

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Konstantin---Beovuk---Vanja-Keser.jpg
Nišlije na teškom ispitu; foto: Vanja Keser

Posle dva poraza na startu prvenstva pred košarkašima niškog Konstantina je nimalo lak zadatak budući da u 3. kolu Košarkaške lige Srbije u subotu u 19:30 dočekuju Vršac, tim koji puca na najviši plasman i Superligu.

Nišlije poslednjih sezona nisu navikli da njihov košarkaški prvoligaš beleži loše rezultate i ima negativan odnos pobeda i poraza. Reforme su proces za koji potrebno je vreme, a Konstantin ih sprovodi u svim kadrovima - rukovodećim, trenerskim, igračkim, a tada i rezultati trpe.

Niški tim još uvek nije kompletirao tim, a za subotnju utakmicu biće pojačan krilnim igračem Lukom Živkovićem, koji je košarkaško znanje sticao na američkom koledžu Frensis Merion, a deficitarna pozicija i dalje ostaje plejmejker, kaže trener Nišlija Predrag Jaćimović.

Protiv Vršca bićemo jači za Živkovića, koji trenira sa nama od mog dolaska u klub, ali zbog papiroloških problema do sada nije imao pravo nastupa. Glavna odlika mu je skok igra, jako je pouzdan u tom segmentu, i koristićemo ga na pozicijama krila i krilnog centra. I dalje tragamo za iskusnim plejmejkerom, iako smo zadovoljni Jovanom Anđelkovićem, potreban nam je još jedan igrač u rotaciji na mestu organizatora igre - istakao je on.

U subotu u Čair stiže jedan od najkvalitenijih sastava za prvoligaške okvire. Predvođeni proslavljenim reprezentativcem i talentovanim trenerom Milanom Gurovićem Vrščani su ove sezone sklopili tim predvođen nekolicinom prekaljenih košarkaša poput plejmejkera Miljana Pavkovića, bekova Saše Avramovića i Miloša Dimića, krilnog igrača Bojana Krstovića, centra Aleksandra Marelje.

Imaju iskusniji sastav, uigraniji su, jer su ranije okupli i krenuli sa pripremama, ali nadam se da ćemo kako vreme prolazi i mi biti sve bolji. Probaćemo da odigramo maksimalno angažovano i pobedimo Vršac iako su oni favoriti u ovom meču - podvukao je Jaćimović.

Podsetimo, Nišlije su na otvaranju nove sezone poražene od Beovuka na domaćem terenu, a u 2. kolu pretrpele su jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji u Valjevu od Metalca.

Vršac je u prethodna dva kola odmerio sa snage sa novopečenim prvoligašima i imao polovičan učinak. U prvom kolu poražen je od Dunava u Starim Banovcima 89:73, da bi u derbiju prethodnog kola savladao Dinamik sa 88:80.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    13:29 // 20. 10. 2016.

    ssasamsamsamo hrabro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: