Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 9. 10. 2015.

| Sport

Konstantin gostuje novajliji u ligi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin.jpg
Košarkaši Konstantina opet gostuju; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina gostovaće u 2. kolu Košarkaške lige Srbije ekipi beogradskog Beovuka. Utakmica u hali Vizura u Zemunu na programu je u nedelju 11. oktobra u 16 sati.

Porazom od Borca u Čačku niški klub započeo je nadmetanja u novoj sezoni. Voljom žreba, koji godinama ne ide na ruku Nišlijama, za vikend ih očekuje novo gostovanje.

Izabranici Marka Cvetkovića će snage odmeriti sa ekipom Beovuka koji je sezonu otvorio pobedom u gradskom derbiju protiv OKK Beograda (80:72), a prema rečima šefa struke Konstantina radi se o izuzetno "tvrdoj" ekipi.

Radi se o timu koji tradicionalno igra na „ivici noža“. Disciplinovani stil igre je ono što ih krasi duži vremenski period, još iz vremena mojih igračkih dana, kada je dres Beovuka nosio Dejan Milojević. Sigurno je da im takav način donosi dobre rezultate. Nismo imali video materijal jer je sezona tek počela, a nakon prvog kola kao nosioci igre iskristalisali su se Fundić na unutrašnjim i Jevđenjić na spoljnim pozicijama – analizirao je Cvetković.

(/slika2full)

Šef stručnog štaba niške ekipe očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u Čačku koje je poprimila epitete NBA meča.

Sigurno je da će ovaj duel biti dosta drugačiji. Ponosan sam na 90 ubačenih poena mojih momaka, ali neke stvari u odbrani moraju da se promene, pre svega koncentracija. Mi nismo ekipa koja će mečeve prelamati poenima, već defanzivnim pristupom, jer je šut segment koji varira. Pohvalio bih i učinak mlađih igrača u Čačku, jer će imati zapaženiju ulogu u odnosu na prošlu sezonu i što pre to budu shvatili, to će biti bolje i za njih i za ekipu – izneo je popularni Bingo očekivanja od svojih momaka na meču u nedelju.

Skraćena rotacija se nazire kao potencijalni problem ove ekipe u nekom narednom periodu. Međutim, Cvetković ističe da to ne sme da bude alibi.

Racionalizacija potrošnje energije je tu jako bitan faktor. Nebitno da li je u rotaciji 10, 12 ili 14 igrača fokus tima mora biti na naredni napad ili odbranu. Greške su sastavni deo svakog sporta, pa i ovog, tako da vraćanjem na prethodne poteze i trošenje energije u tom pravcu može samo da odmogne. Moramo poštovati dogovor i ne smemo dozvoliti da nam to bude izgovor u slučaju eventualnih neuspeha – istakao je Cvetković.

Nakon meča u Beogradu, Nišlije će narednog vikenda imati debi u novoj sezoni pred svojom publikom kada u Čair bude gostovala ekipa Jagodine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: