Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 26. 3. 2015.

| Sport

Konstantin: košarkaški spektakl na otvaranju Superlige

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
marko-cvetkovic-konstantin.jpg
Marko Cvetković ne preti Partizanu, ali će njegov tim tražiti šansu; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u hali Čair u subotu 28. marta od 20 sati beogradski Partizan NIS u prvom kolu Superlige. Karte u prodaji po cenama od 300 i 500 dinara.

Ovog vikenda kreće superligaški karavan, a među putnicima je i četa Marka Cvetkovića. Prvi protivnik je tim koji je u ovom milenijumu više nego dominantan u tom karavanu.

Posle godinu dana pauze, Nišlije se ponovo vraćaju u "krem" srpske košarke. I to na zaista impresivan način. U nedavno završenoj Košarkaškoj ligi Srbije imali su 17 pobeda iz 22 utakmice, uz samo jedan poraz na domaćem terenu. Kao epilog sjajnih partija, došla je superligaška viza, overena 5 kola pre kraja lige.

Marko Cvetković radi odličan posao u Konstantinu. Za nepune tri sezone u klubu odradio je mnogo toga. Čvrsta disciplina, predan rad, maksimalan fokus, samo su neke od stavki koje je usadio u timsku svlačionicu.

Plodovi takvog rada mogu se videti na svakom koraku. Drugo mesto u KLS, učešće na završnom turniru Kupa, i na kraju plasman u Superligu. Iako je mlad trener, uživa respekt od mnogobrojnih kolega, koji su  tokom cele sezone imali samo reči hvale o popularnom Bingu.

Dolazi šampion države, ekipa o kojoj ne treba trošiti reči. Nadam se da će dosta publike doći i da ćemo se prikazati u najboljem izdanju. Mi smo spremni i bićemo kompletni. Naša šansa je neuigranost njihovog plejmejkera i njihovo traženje njegovo igre - kaže Cvetković.

konstantin Košarkaši Konstantina spremni za početak Superlige; foto: twitter.com/OKKKonstantin

Zajedništvo, timski duh, sloga, borba i požrtvovanost do poslednje kapi znoja – kvaliteti koji su se iskristalisali ove sezone i koji s punim pravom stoje uz ime Konstantina.

U timu nema glavnog igrača, najboljeg šutera, suverenog skakača, statistički su jako „nezanimljivi“, ali na terenu dišu kao jedan. Svako da najsitnijeg detalja zna koji su mu zadaci i u svakom meču se trudi da na svakom koraku ispoštuje za to.

Treba istaći i pomoćnog trenera Vladimira Zlatanovića, još jednog perspektivnog stručnjaka, koji je zadužen za skauting protivnika, i Dejana Živkovića, kome je glavna okupacija fizička sprema ekipe.

Ne pretimo Partizanu, ali nadam se da će puna hala i ime protivnika biti dovoljan motiv za moje igrače. Siguran sam da će ova dva kola iskoristiti da se uigra za plej-of u Jadranskoj ligi - dodao je Cvetković.

A što se Superlige tiče, niška publika će već u prvom kolu imati u svojoj hali pravu košarkašku poslasticu.

U Čair dolazi Partizan, najzvučnije ime srpske košarke. O kvalitetima Partizana ne treba trošiti reči. Imena poput Pavlovića, Mačvana, Milosavljevića, Tepića i košarkaški laici znaju. Kada se na ovu listu dodaju talentovani Murić, Milutinov, Andrić, Marinković uz najnoviju akviziciju Akojona jasno je da je reč o odličnoj ekipi, koju sa klupe predvodi mag košarke Dušan Vujošević.

Spektakl je zagarantovan, a na Nišlijama ostaje da konačno shvate da u njihovom gradu postoji sportski kolektiv, koji zavređuje njihov aplauz i poneku pokidanu glasnu žicu. Poseta je u dosadašnjem delu sezone, u odnosu na rezultate, bila mizerna, pa evo prilike za popravni...

Karte su u prodaji na biletarnici Čaira po cenama od 300 dinara za tribine i 500 za parter. U Konstantinu kažu da će se u prodaji naći 3.700 ulaznica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • PALILULA

    12:08 // 28. 3. 2015.

    Timski duh, sloga, borba i požrtvovanost do poslednje kapi znoja = večeras do P O B E D E !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: