Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 24. 5. 2016.

| Sport

Konstantin na trenutke parirao Partizanu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Konstantin - Partizan - Vanja Keser
Partizan je ostvario i 6. pobedu u B grupi Superlige; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su od Partizana u poslednjem kolu B grupe Superlige rezultatom 86:62 i 5. porazom u ovom takmičenju završili sezonu. Nišlije su samo na momente uspele da pariraju najtrofejnijem srpskom klubu.

Iako su nastupili bez četvorice igrača - Veličkovića, Murića, Vilijamsa i Marinkovića, crno-beli su kontrolom skoka i fizičkom dominacijom bez pomuke došli do šestog trijumfa, pa u plej-of ulaze bez poraza.

Nišlije su čitavih 40 minuta igrali na mahove. Uspeli su da pariraju crno-beli samo u pojedinim delovima meča i platili danak skraćenoj rotaciji na poziciji organizatora igre.


Dominacija centara u prvom poluvremenu

Prilično neefikasan početak utakmice propratile su promašaji i greške u dodavanja na oba kraja parketa. I niški i beogradski tim forsirali su igru preko centara, pa su se posle 4 minuta igre u strelce upisali samo Milovanović za Konstantin i Džouns za Partizan, te je na semforu stajalo 6:4.

Konstantin - Partizan - Vanja Keser Milovanović je bio najbolji pojedinac Nišlija u prvom poluvremenu; foto: Vanja Keser

Izlaskom Milovanovića iz igre, domaćima je ponestalo ideja u napadu, a u defanzivi su imali dosta problema sa zagrađivanjem skoka. Prvu dvocifrenu prednost crno-beli su stekli u 9. minutu (19:9), ali je trojkom Vitkovića i bacanjima raspoloženog Milovanovića do kraja prvog kvartala smanjio zaostatak na 21:14.

I u drugom periodu se na koš čekalo 2 minuta, a onda je sveprisutni Vitković, koji je bio aktivan i u odbrani i na skoku, pogodio svoju drugu trojku, asistirao Baboviću i uz dugu dvojku Savića niški tim je prišao na -2 u 13. minutu (23:21).

Potencijalni problem sa gostujući sastav bio je problem sa ličnim greškama centara Đumića i Koprivice, ali je ulaskom Džounsa Partizan “zaključao” reket. Proradio je u napadu crno-belih Aleksandar Cvetković, pa je serijom 12:2 sastav Aleksandra Džikića ponovo imao dvocifreni suficit - 35:23.

Konstantin - Partizan - Vanja Keser Džouns je dominirao u oba reketa; foto: Vanja Keser

Failili su domaćem tim poeni nosioca igre, pre svih Tasića i Đorđevića, koji su ukupno postigli 2 poena u prvih 20 minuta, pa je nakon prvog poluvremena prednost Partizana iznosila 15 poena - 41:26.


Konstantin krenuo, pa stao

Skroman poenterski učinak krasio je i nastavak meča, ali se u takvom odnosu snaga tim Marka Cvetkovića bolje snašao. Odbrana je u jednom momentu dostigla optimalni nivo, napad je dobro funkcionisao, pa je za 4 minuta prepolovljen zaostatak za Beograđanima - 43:36.

Konstantin - Partizan - Vanja Keser Prštalo je pod obručima; foto: Vanja Keser

Ali sve što su u gradili početkom trećeg kvartala , prosule su Nišlije u nekoliko napada. Uhvatili su se u nepotrebnu jurnjavu sa crno-belima, počeli da greše, pa je za tili čas gost stekao 18 poena viška - 58:40.

Ponovo je proradio Džouns, pravi ritam pronašao je Vrabac i ubacio 8 poena u kratkom vremenskom intervalu. Pomenutom dvojcu priključio se i Vilson, a Partizan je do kraja treće četvrtine strahovitom serijom došao do nedostižne prednosti - 66:42.

Poslednja četvrtina pretvorila se u prijateljski okršaj, strateg Nišlija je na parket poslao najmlađu petorku, koja je poslednjih 10 minuta iskoristila za sticanje potrebnog iskustva za neka buduća vremena.

Slično je učinio i Cvetkovićev kolega Džikić, a Partizan je do kraja uspeo da dodatno uveća prednost za konačnih 86:62.


Ovom utakmicom Nišlije su završile sezonu na 3. mestu sa skorom od 1 pobede i 5 poraza, dok je Partizan dominantno osvojio B grupu sa svih 6 pobeda.

KONSTANTIN - PARTIZAN 62:86 (14:21, 12:20, 16:25, 20:20)

HALA: Čair, Niš

SUDIJE: Dragan Nešković, Saša Maričić, Ivan Stefanović (Kraljevo)

KONSTANTIN: Veličković 3 (5sk, 4as), Babović 2, Đorđević 2, Mladenović, Vitković 10, Ostojić 15, Tasić 4 (6sk), Savić 5, Stojanović 3, Milovanović 11 (5sk), Stanković, Gudžić 7 (8sk)

PARTIZAN: Cvetković 7 (4as), Aranitović 7 (6sk), Džouns 13 (6sk), Vitkovac 7, Đumić 11, Koprivica 5, Magdevski, Andrić, Milutinović 5, Vrabac 19 (7sk), Vilson 12

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: