Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:17, 3. 12. 2016.

| Sport

Konstantin pretrpeo i deveti poraz

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Nišlije posustale u finišu; foto: Vanja Keser

Dobra igra u prve tri četvrtine nije bila dovoljna košarkašima niškog Konstantina da pretrpe i deveti neuspeh u Košarkaškoj ligi Srbije. Sa čak primljenih 28 poena u poslednjoj deonici, Nišlije su na kraju ubedljivo poražene na gostovanju subotičkom Spartaku sa 78:62.

Kao i prethodnog vikenda protiv Borca u Nišu, niški košarkaši su odigrale prve tri deonice jako dobro, bili ravnopravni takmac, ali su pali u poslednjih 10 minuta, pa je trener Ivan Babić na klupi Konstantina debitovao porazom.

Najefikasniji u niškom timu bili su Slaviša Bogavac sa 16, Dušan Šišić sa 14 i Kajl Rendal sa 13 poena. Subotički sastav predvodili su Svetozar Popović sa 19 i Nebojša Jovišić sa 16 ubačenih koševa.

Nakon ujednačenog starta meča, Konstantin je pred kraj uvodne deonice raznovrsnim rešenjima u napadu poveo sa 15:7, a nakon 10 minuta košarke niški sastav imao je prednost od 19:15.

Drugu četvrtinu je bolje otvorio Spartak, pa je preciznim šutevima za 3 poena sredinom drugog kvartala preokrenuo na 26:24, a posle rezultatske klackalice, u finišu prvog poluvremena je niški tim koševima Kajla Rendala i Miloš Stojanovića došao do vođstva od 34:30, a to je bio i rezultat nakon dve odigrane četvrtine.

Treća deonica bio je najujednačeniji period na utakmici. Ekipe su se svih 10 minuta smenjivale u vođstvu, nijedan sastav nije vodio sa više od 3 poena razlike, a u poslednjih 10 minuta Subotičani su ušli sa minimalnim prednošću - 50:49.

Na početku poslednjeg kvartala Nišlije su zaigre bolje, vratile rezultatsku prednost na svoj konto, ali samo do 34. minuta, kada je Spartak predvođen Jovišićem i Popovićem “slomio” rivala..

Pomenuti dvojac postigao je u završnoj četvrtini 21 poen od ukupno 28 domaćina, a niški tim svega 13, pa je zahvaljujući odličnoj igri u finišu meča subotički tim došao do 7. pobede u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sa odnosom pobeda i poraza 7-2 Subotičani trenutno zauzimaju 2. na tabeli, dok je Konstantin i dalje na poslednjem 14. mestu.

Nišlije u narednom kolu dočekuju OKK Beograd.

SPARTAK - KONSTANTIN 78:62 (15:19, 16:15, 19:15, 28:13)

Hala: Dudova šuma, Subotica

Sudije: Časlav Čukalović (Beograd), Marko Pecelj (Novi Sad), Bogdan Vasiljević (Beograd)

Spartak: Matić 5, Jovišić 16 (5sk), Popović 19 (5sk, 5as), Ljubenković 9, Hristov, Prlja 6 (8sk), Nikolić 8, A. Andrejević, Adekunle, Miščević 5, Lučić 6, S. Andrejević 4

Konstantin: Dojčinović 3, Šišić 14 (5sk), Anđelković 1 (5sk), Stojanović 8, Mladenović 2, Rendal 13, La. Živković 5, Bogavac 16, Stanković, Lu. Živković, Jovanović, Milojković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: