Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 24. 2. 2015.

| Sport

Konstantin u Subotici traži superligašku vizu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
mladen-vitkovic-kk-konstantin.jpg
Mladen Vitković - Konstantin će pobedom u Subotici obezbediti plasman u Superligu; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina gostovaće u sredu 25. februara subotičkom Spartaku i eventualnom pobedom bi pet kola pre kraja obezbedili plasman u Superligu.

Nakon odličnog otpora u nedavno završenom Kupu Radivoja Koraća kasnijem osvajaču, ekipi Crvene zvezde Telekom, izabranici Marka Cvetković već u sredu gostuju ekipi Spartaka iz Subotice.

Iako su utisci još uvek sveži, i snaga u nekoj meri neregenerisana, nakon žestokog tempa u duelu protiv crveno belih, pred niškim košarkašima je novi izazov. Otežavajuća okolnost je i udaljenost grada na krajnjem severu zemlje, tako da je pred ovim momcima put od 420 kilometara.

Ali Nišlije će imati vrlo jak motiv za trijumf u sutrašnjem meču. Eventualna pobeda bi im omogućila da već posle 18 odigranih kola obezbede plasman u superligašku elitu i na taj način krunisali odlična izdanja ove sezone.

Pomoćni trener niškog kluba Vladimir Zlatanović, koji je između ostalog zadužen za analizu rivala, smatra da Konstantin može da pobede u Subotici.

Iako su utisci sa Kupa i dalje sveži, pružene igre protiv Zvezde i u poslednjem prvenstvenom duelu protiv Vršca pokazuju da smo ponovo oni pravi. Nakon blagog pada u formi, posle odličnog prva dela sezone, opet na terenu izgledamo jako dobro. U odbrani se vratila ona stara čvrstina, koja je naš zaštitni znak, i iz nje crpimo sigurnost u napadu - izneo je činjenično stanje asistent Marka Cvetkovića.

Mladi stručnjak, koji je prethodnih sezona sa dosta uspeha predvodio čačansku Mladost, izneo je prednosti i mane narednog protivnika.

Spartak je ekipa sastavljena od momaka koji nekoliko sezona igraju zajedno. Igrajući Prvu B ligu izborili su plasman u najviši rang takmičenja i dosta se dobro poznaju. Igraju jako brzo košarku, sa dosta trčanja. Verovatno će igrati na kartu našeg umora zbog Kupa, pa će pokušavati da napade rešavaju šutevima u prvim sekundama napada. Na nama je da to neutrališemo čvrstom odbranom i fokusom. U Subotici idemo sa jasnim ciljem – da osvojimo nova dva boda i obezbedimo plasman u Superligu - jasno je zaključio današnje izlaganje Zlatanović.

U prvom duelu ove dve ekipe odigranom u Čairu u prvom delu sezone, Konstantin je poenima Obrenovića trijumfovao u poslednjim sekundama meča 83:82.

Početak meč u subotičkoj hali „Dudova šuma” zakazan je za 19:30.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: