Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 19. 8. 2014.

| Sport

Košarkaši Konstantina počeli pripreme

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
konstantin
Ekipa Konstantina će trenirati u Nišu; foto: Vanja Keser

Košarkaški klub Konstantin iz Niša započeo je pripreme za predstojeću sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Na prvom treningu pojavila su se šesnaestorica igrača.

Tokom leta klub je pretrpeo određene promene i u igračkom i u trenerskom kadru. Marko Cvetković, šef stručnog štaba, dobio je novog pomoćnika. Reč je o Vladimiru Zlatanoviću, sa kojim je popularni Bingo tokom leta sarađivao u B reprezentaciji Srbije, a koji je prethodnih godina sa velikim uspehom radio u ekipi Mladosti iz Čačka, klubu koji već godinama beleži zapažene rezultate u mlađim kategorijama.

DSC-4907 Marku Cvetkoviću (levo) u radu će pomagati Vladimir Zlatanović; foto: Vanja Keser

Što se igračkog kadra tiče, od starosedelaca na prvom okupljanu pojavila su se četvorica - Vladimir Đorđević, Nemanja Barać, Goran Ostojić i Mladen Vitković. Ostatak su činile novajlije, pretežno mlađi igrači iz niškog Nibaka i čačanske Mladosti, koji će u narednih par nedelja pokušati da se nametnu stručnom štabu i nose dres Konstantina u narednoj sezoni.

Niški klub je sa dosta uspeha prethodne dve sezone igrao u Košarkaškoj ligi Srbije. U sezoni 2012/2013 klub se domogao Superlige, a prošle sezone im je ona za dlaku izmakla. Sve vreme klub je krasila finansijska nestabilnost, kašnjenje plata je bila redovna pojava, pa su igrači bili primorani i da stupe u štrajk.

DSC-4715 Uroš Parlić, predsednik Konstantina, ističe da je fuzija sa Radničkim nerealna; foto: Vanja Keser

Predsednik kluba Uroš Parlić najavljuje da je situacija malo bolja, ali da su mogućnosti i dalje jako skromne, budući da je klub u odnosu na prvi deo godine dobio manja sredstva iz budžeta Grada.

- To će biti značajan problem. Ali klub je u prethodnih godinu i po dana vratio 80% dugova, pa ćemo u sezonu ući dosta opuštenije i relaksiranije. U odnosu na trenutke od februara, marta prošle sezone situacija u klubu je dosta stabilnija, nije odlična, ali mi smo jedan od retkih klubova u Srbiji koji u novu sezonu ulazi sa malo problema - rekao je Parlić.

Prvi trener ekipe Marko Cvetković u ovim trenucima ne zna kako će izgledati ekipa koja će početkom oktobra braniti boje Konstantina u prvom kolu novog izdanja Košarkaške lige Srbije.

- Nadam se da će kostur tima biti zadržan od prošle sezone. Masa momaka je tu na probi, trenutno nemamo nijednog igrača sa potpisanim ugovorom, ali to su problemi koje ćemo u hodu rešavati. Mnoge momke prvi put vidim, neki su došli po preporuci, neke sam ja lično kontaktirao, a nadam se da će nam se još par igrača od prošle sezone priključiti u toku priprema - rekao je Cvetković.

konstantin Samo četvorica igrača iz prošle sezone na prozivci; foto: Vanja Keser

Početak priprema sastojaće iz dva treninga dnevno, gde će prepodne igrači raditi na fizičkoj spremi, dok će popodnevni treninzi biti taktičke prirode. Cvetković ističe da su planovi kluba da u narednom periodu radi sa mlađim igračima.

- Mnogo igrača je tu iz Nibaka i Mladosti iz Čačka, što govori u prilog tome da će klub biti orijentisan na rad sa mladim igračima i pomoći im da krče igrački put i razvijaju se. Što se plana priprema tiče, još uvek ništa nije detaljno odrađeno, ne znamo još uvek ni kada počinje liga, tako da ćemo u početku raditi na fizičkoj, atletskoj i tehničko-taktičkoj spremi, a eventualne pripremne utakmice zakazivaćemo u skladu sa rasporedom sezone kada on bude objavljen - zaključio je on.

Još nije poznato kada će startovati takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, ali se očekuje da prvo kolo bude odigrano prvog vikenda u oktobru.

"Fuzija sa Radničkim nerealna"

O mogućnosti fuzije sa kragujevačkim Radničkim, o kojoj su Južne vesti pisale, Uroš Parlić kaže da je to samo pusta želja.

- Ja bih bio srećan kada bi grad Niš imao takav klub i toliki budžet da može sebi da priušti igranje tako kvalitetnog takmičenja. Bio bih zadovoljan i da imamo pojedine igrače iz tog kluba, ali mislim da je to u ovom trenutku dosta daleko - istakao je on.

Podsetimo, predsednik kragujevačkog klub Ivan Grujin je izjavio da postoji mogućnost da se Radnički preseli u Niš i fuzioniše sa Konstantinom i tako da se takmiči u Jadranskoj ligi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    15:00 // 19. 8. 2014.

    Zato su ovde glavni neki Parlici,Bulatovici,Perisici,Rajcici,koji ljudi pojma nemaju a svuda se ugurali,a grad postao jedno VELIKO bezidejno selo!

  • slavko

    14:55 // 19. 8. 2014.

    Kako ce Nis da ima klubove za nesto ozbiljnije kad ih vode diletanti i neznalice.Ustvari mi treba da se pomirimo sa realnoscu,MI OVDE NEMAMO KVALITETNE LJUDE JER IH SREDINA TERA DA BEZE ODAVDE!

  • kukolj

    12:29 // 19. 8. 2014.

    hahha ovaj Parlic se svuda ugurao...znao sam da je predsednik kk Konstantin ali ne i da je u TON-u. Znaci nije slucajno Radnicki tamo stampao karte. Propao je Niski sport a od SD nema nista...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: