Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 15. 3. 2013.

| Sport

Košarkaši Konstantina u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-2555.JPG
Ekipa Konstantina

Niški košarkaši pobedom nad OKK Beogradom rezultatom 66:76 (17:23, 23:19, 7:21, 19:13) obezbedili su plasman u Superligu kolo pre kraja Košarkaške lige Srbije.

Pobedom u Beogradu niški košarkaši napravili su veliki uspeh u ovoj sezoni pošto su obezbedili plasman u Superligu. Nišlije su sigurno i dobro počele meč sa OKK Beogradom, poveli sa 9:5, pa 11:8. Krajem prve četvrtine Konstantin je poveo sa 23:17 nakon dve trojke Dumića i Pejovića i tako završio prvih 10 minuta igre.

Nišlije su nastavile sa serijom i na početku druge četvrtine, pa koševima Tasića poveli sa 27:17 što je bilo prvo dvocifreno vođstvo.Ipak, serija OKK Beograda od 11:0 donelo je prednost domaćinu od 37:35. Ipak, gosti nisu popustili i okončali su prvo poluvreme sa 42:40 u svoju korist.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala niškim igračima. Dobili su je sa 21:7 i na kraju treće četvrtine poveli sa maksimalnih plus 16. U četvrtoj četvrtini došlo je do malog pada u igri Konstantina, pa su se Beograđani približili na minus 8, ali košem Savića Konstantin je stavio tačku na utakmicu i pobedio sa 76:66.

Konstantin je na početku sezone imao za cilj opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, ali kako je vreme odmicalo i kako su se nizali uspesi, ambicije su rasle. Kolo pre kraja Nišlije su ostvarile veliki uspeh jer će se prošlosezonski prvoligaš boriti u društvu Partizana, Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog.

Pre Konstantina, plasman u Superligu obezbedili su Mega Vizura, Vojvodina i Metalac.

U poslednje kolu Lige Konstantin dočekuje FMP.

OKK BEOGRAD - KONSTANTIN 66:76 (17:23, 23:19, 7:21, 19:13)

OKK BEOGRAD: Knežević 4, Dimitrijević, Malidžan 8, Popović 7, Jeftić 17, Marinković 8, Šutulović 3, Ivanović 2, Maksimović 1, Dimitrijević 2, Pavlović 14.

KONSTANTIN: Veličković 2 (5as), Despotović 4, Đorđević 4, Petrović 9, Dumić 3, Vitković 1, Pejović 3, Savić 10, Tasić 8, Cvetković 17, Gudžić 9 (8sk), Trailović 6.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Otašević

    09:06 // 27. 3. 2013.

    Niko ljudi nepomenu one koji su iz senke skromno vodili klub predsednika kluba entuzijastu i ljubitelja sporta koji bez ikakve naknade vodi ovaj klub i nikad sebe nestavi u prvi plan bravo STEFO zaslužuješ da ti se divi čitav grad na skromnosti i poštenju što su kvaliteti koji su davno zaboravljeni

  • eci peci pec

    10:39 // 19. 3. 2013.

    Konstantin je čudo!!! Od totalnih autsajdera do visina. Ne treba pominjati koliki je rad i trud uložen, ali ne treba zaboraviti da u Konsatantinu rade i na podmlatku. Nigde niko ne pominje trenera Slavišu Stošića i njegove igrače koji su 2000 godiste i do sada u ovom krugu kvalitetne lige nemaju ni jedan poraz. Ako pomogne grad finansijski ceo klub ali i ove najmladje Niš će imati klub za budućnost. E da, zaboravih da kazem da su klinci 2000 Zoran, Uroš i Mladen kako sam čuo ušli u selekciju za jug Srbije. Čestitam klubu , trenerima i igračima. Momci svaka čast

  • Džoradan

    23:45 // 18. 3. 2013.

    U potpunosti se slažem sa Piksijem i najverovatnije će tako i biti, pa ćemo se mi koji smo odgledali sve njihove utakmice i davali im kakvu takvu podršku, samo uludo nadati da ćemo doći do ulaznica.
    Ali samo se setite početka sezone, gde su pojedinci o njima govorili kako su mali, ružni, debeli, smešni, zašto je doveden Boško za trenera i igrači sa strane - kada je u Nišu mnogo kvalitetnijih igrača i košarkaških stručnjaka od njih, da će ispasti iz lige itddddd.
    E ti isti ( koji najverovatnije nisu odgledali ni jednu njihovu utakmicu) sada će sedeti u prvim redovima i na sva usta se hvaliti kako su oni od prvog dana uz klub, da su otpočetka verovali u tim i trenere, grliće se i slikati sa njima uz široki osmeh. Normalno ponovo će se nameštati tako da oni, a ne igrači, budu u prvom planu - pa pobogu oni su "najzaslužniji" za postignuti uspeh.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: