Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 30. 6. 2016.

| Sport

Krcati amfiteatar uživao u boksu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Naissus-Fight-Night---Vanja-Keser.jpg
Divan ambijent na niškom keju; foto: Vanja Keser

U sredu 29. juna održan je boks spektakl “Naissus Boxing Night” gde su u prelepom ambijentu amfiteatra niškog keja NIšlije uživale u borbama niških i boksera iz ostalih gradova.

Revija se sastojala iz 2 dela - prvi deo sastojao se iz 6 uvodnih borbi, koje su bile uvertira za dve glavne borbe večeri, jednu u ženskoj i jednu u muškoj konkurenciji.


Nišlije solidne u uvodnim borbama

Naissus-fight-night-9---Vanja-Keser Nina je stegnutno ušla u meč; foto: Vanja Keser

U uvodnoj borbi mlada Nišlijka Nina Stajković suočila se sa Anastasijom Stevanović iz Kruševca. U prilično izjednačenoj borbi gošća je bila za nijansu agresivnija i ofanzivnija, pa je nakon 3 runde borbe odlukom sudija pobeda pripala Stevanovićevoj.

Mlada Nišlijka je burno reagovala i ljutito napustila ring i istakla je da joj je sudijska odluka teško pala.

Nije mi jasan ishod meča. Očekivala sam pobedu, a i svi mi kažu da sam ja trebala da pobedim. Ništa mi nije jasno - prokomentarisala je 14-godišnja bokserka.

Naissus-fight-night---Vanja-Keser Stanković dominirao; foto: Vanja Keser

Drugi par činili su 18-godišnji Filip Stanković iz Niša, sin legendarnog niškog kik-boksera Zorana Stankovića Trše, i Ivan Ignjatović iz Loznice. Niški borac se od starta nije štedeo, napadao je protivnika svaki put kada bi se stvorila šansa i već u 1. rundi ga bacio u brojanje.

I u nastavku meča ista slika. Stanković je taktički dosta zrelo delovao i veći deo meča kontrolisao zbivanja u ringu. Ubrzo je bacio protivnika u nokdaun i drugi put, a kada je to učinio i treći sudija je označio kraj meča.

Sjajno se osećam, išao sam na nokaut i to sam i dobio. Zadovoljstvo mi je što se to desilo pred mojim Nišlijama i želja mi je da na sledećim ovakvim događajima ja učestvujem u glavnoj borbi, a ne u sporednim - pucao je od samopouzdanja posle meča Filip.


Braća u zamenjenim ulogama

Najviše euforije i interesovanja kod niške publike izazvao je 3. meč, u kome se borio Uroš Živković, mlađi brat bivšeg kik-boksera Stevana Živkovića i prvaka Evrope. Zanimljivost je da je tokom Stevanove karijere Uroš bio njegov trener, a da su se sada našli u zamenjenim ulogama.

Naissus-fight-night-6---Vanja-Keser Živkovića izdala kondicija u 3. rundi; foto: Vanja Keser

Uroš, nekada velika nada juniorskog kik-boksa, posle 3 godine pauze ponovo se našao u ringu, a ispred sebe je imao veoma dobrog borca iz Surdulice Petra Stošića. Uprkos glasnom navijanju publike i konstantnom skandiranju “Urke, Urke…” Živković nije mogao da savlada u ovom trenutku kondiciono bolje pripremljenog borca. Posle 3 sadržajne runde, sudije su pobedu dodelile Stošiću.

Još uvek se vraćam u formu i nije uopšte lako. Taktički sam loše boksovao prvu rundu, u drugoj je to bilo odlično, čekao sam protivnika i iz kontri napadao. U trećoj sam ostao bez kondicije, ali sam zadovoljan svojim izdanjem. Nastavljam da radim i nadam se da ću se kroz godinu pred Nišlijama boriti za profesionalnu titulu i pojas - istako je Uroš posle borbe.

Njegov brat Stevan posle mnogo vremena provedenog u ringu našao se pored konopaca.

Priznajem da sam imao veću tremu sada nego kada sam se ja borio. Zadovoljan sam Uroševom partijom s obzirom na to da tri godine nije radio meč. Okrenućemo se njegovoj primarnoj disciplini, kik-boksu, i želja nam je da uskoro krenemo sa profesionalnim mečevima - kazao je novopečeni trener.


Dominirali nokauti muškaraca

U ostalim borbama viđena su 3 muška i 2 ženska okršaja, a sve 3 muške borbe završene su nokautom, dok su pobednice kod žena određivane sudijskom odlukom.

U duelu Ajle Lukač iz Novog Pazara i Subotičanke Jasmine Nađ. Novopazarka je dominirala veći deo meča i zasluženo slavila pokazavši da je u ovom trenutku bolji borac.

Naissus-fight-night-7---Vanja-Keser Sjekloća se nije ni oznojio; foto: Vanja Keser

Zatim se Nišlijama predstavio još jedan sugrađanin. Nikola Sjekloća, koji već dugo živi u Budvi, inače rođeni Nišlija, borio se sa internacionalnim bokserom iz Mađarske Balazom Horvatom.

Suvereno, taktički besprekorno i bukvalno bez znoja Sjekloća je došao do pobede. Vešto je koristio visinsku prednost i zasluženo slavio tehničkim nokuatom u 2. rundi.

Vrlo brzo sam prihvatio poziv organizatora, jer uprkos bogatoj sportskoj karijeri nisam nikada boksovao u gradu u kome sam rođen. Protivnik je bio adekvatan mojoj fizičkoj spremi, očekivao sam da će pružiti jači otpor, okrećem se narednim mečevima, koji će biti dosta zahtevniji - rekao je on.

Sjekloća je inače jedini bokser sa ovih prostora koji je imao šansu da se bori za prestižnu titulu prvaka sveta u najjačoj bokserskoj federaciji Svetskog bokserskog saveta (WBC).

Naissus-fight-night-11---Vanja-Keser Nemilosrdni Rovčanin; foto: Vanja Keser

Usledio je zatim najkraći meč večeri. Beograđanin Nikola Rovčanin za nepuna 2 minuta nokautirao je drugog Mađara Denesa Tota, kojim je zaokružen neuspešan nastup Mađara na ovoj manifestaciji.

U glavnoj ženskoj borbi večeri rukavice su ukrstile Sara Marjanović iz Priboja i Milena Švonja iz Bečeja. U izuzetno dinamičnom i sadržajnom meču Bečejka je od starta kontrolisala meč, lakše probijala gard protivnice i posle 5 rundi odnela pobedu. Treba pohvaliti i Marjanovićevu, koja je pokazala zavidnu boksersku tehniku i visok nivo izdržljivosti.

Naissus-fight-night-5--Vanja-Keser Taktička pobeda Pešića; foto: Vanja Keser

Finalna borba nije trajala predugo. U ringu su se našli Leskovčanin Andrej Pešić i Igor Milanović iz Čuruga. Pešić je i nakon ovog meča sačuvao oreol nepobedivosti budući da je taktički besprekornom partijom u 2. rundi nokautirao rivala.

Organizatori ove bokserske revije na kraju se zahvalili takmičarima i prisutnima sa porukom da je Niš još jednom pokazao da je grad sporta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    15:33 // 5. 7. 2016.

    Fica je najbolji...buduci olimp iac!!!

  • Marko

    12:51 // 30. 6. 2016.

    2 meča dobra, ostalo je bilo da se uspavaš

  • Buba

    12:02 // 30. 6. 2016.

    Svako uživa u necemu

    • Petar II

      13:12 // 30. 6. 2016.

      Da, ali bokseri sigurno najmanje uzivaju u boksu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: