Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 6. 5. 2016.

| Sport

Kreće Superliga - Konstantin gostuje Megi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Marko Cvetković - Vanja Keser
Svi u klubu veruju u dobre partije u Superligi; foto: Vanja Keser

Utakmicama 1. kola A i B grupe predstojećeg vikenda startuje završnica domaćeg šampionata. Prvi meč niški Konstantin odigraće u nedelju 8. maja u Sremskoj Mitrovici protiv osvajača Kupa i finaliste ABA lige Mega Leksa od 19 sati.

Posle jednoipomesečne pauze kreće superligaški karavan, a sva putešestvija staće u 19 dana. Zbog obaveza reprezentacije u olimpijskim kvalifikacijama, umesto u ligaškom formatu, ekipe su podeljene u 2 grupe, pa će umesto 14 biti odigrane samo 6 utakmice.

Nišlije su smeštene u B grupu sa ekipama Partizana, Mega Leksa i Borca, dok A grupu čine Crvena zvezda, Metalac, FMP i Tamiš. Po dve najbolje plasiraće se u polufinalnu seriju, koja se igra na 2 dobijena meča, dok će šampion biti onaj koji u finalnoj prvi dođe do 3 pobede.


Milovanović: Mogu da pomognem

Jedino pojačanje za Superligu ekipe Konstantina jeste 25-godišnji centar Milan Milovanović. Član čuvene kadetske generacije Ergonoma, koja se okitila titulom prvaka Srbije i Crne Gore, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za FMP, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Mega Leks, a u redove niškog tima došao je iz bugarskog Botevgrada.

Već u 2 navrata je trebalo da se vratim, i prošle i pretprošle sezone, ali do saradnje nije došlo. Dugo godina se poznajem sa trenerom Cvetkovićem, pa sam došao ove godine. Ambicije za moj dolazak jesu nastupi u Superligi, mislio sam da će biti ceo ciklus od 14 utakmica, ali šta je tu je - istakao je on.

Milan Milovanović - mojacrvenazvezda.net Milovanović iz vremena kada je igrao u Zvezdi; foto: mojacrvenazvezda.net

Povreda stopala odvojila je Milovanovića od parketa duži vremenski period, a on smatra da je spreman za ulazak u takmičarski proces.

Vraćam se iz duge pauze, osam meseci nisam igrao takmičarsku utakmicu, ali dugo treniram sa ekipom, poznajem se sa momcima, tako da mislim da sam se fino uklopio. Moji zadaci biće da unesem sigurnost u prostoru oko koša, samim tim i čvrstinu, kao i da regulišem ofanzivni i defanzivni skok - rekao je Milovanović.


Cvetković: Možemo da se prikažemo u dobrom svetlu

Igrači i stručni štab ovu pauzu iskoristili su da kroz trenažni proces vrate optimalan nivo forme, koja je bila u drastičnom padu u finišu prvoligaškog takmičenja zbog štrajka igrača. U sklopu priprema Konstantin je odigrao dve kontrolne utakmice protiv FMP-a i Tamiša, a trener Marko Cvetković izrazio je zadovoljstvo kako je celokupni pripremni period prošao.

Zadovoljan sam pristupom i treningom. Imali smo problema sa padom u igri i lošom formom u završnom delu KLS, pa nam je ova pauza dobrodošla. Te dve utakmice su mi jasno ukazale na trenutnu formu i dale neku nadu da možemo u dobrom svetlu da se prikažemo u Superligi - kazao je on.

Konstantin - Vanja Keser Babović i Jaramaz u duelu; foto: Vanja Keser

Privremeno odsustvo iz ekipe Vladimira Đorđevića, povreda Vladimira Veličkovića i adaptacija Milana Milovanovića na tim i saigrače uticali su na to da slika o mogućnostima ekipe ne budu kristalno jasna, ali daju veru strategu Nišlija da Konstantin može biti ravnopravan takmac svim rivalima u grupi.

Potpuno uigravanje će doći kroz superligaške utakmice, kojih će nažalost biti samo šest. Najbolji pokazatelj naše forme biće nadmetanja sa kvalitetnim sastavima Partizana, Mege i Borca. Uzdam se u ove momke i nadam se da oni veruju u sebe - dodao je on.

Prvi protivnik Nišlija je sastav iz Sremske Mitrovice. U Superligi će nastupati u nešto izmenjenom sastavu sa trojicom novih košarkaša. Na centarskoj poziciji novajlija je Hrvat Ivica Zubac - robusni centar NBA potencijala, Petar Popović - talentovani crnogorski bek šuter, a treća pridošlica je prekaljeni srpski internacionalac i bivši reprezentativac Aleksandar Rašić.

Igre Mega Leksa su najpozitivnija stvar koja se desila u košarkaškoj Srbiji ove sezone. Jako mlada ekipa, koja igra jako zrelo. U Kupu smo im parirali 25 minuta, a sada možemo igrati na kartu njihove neuigranosti, jer u odnosu na finale ABA lige u Superligi će igrati sa trojicom novih košarkaša. Iluzorno je pretiti, ali kontrolom ritma i sa dosta trčanja mislim da možemo biti dobar rival - zaključio je on.

Prvu utakmicu na domaćem parketu košarkaši Konstantina odigraće u sredu 11. maja protiv čačanskog Borca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: