Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:32, 21. 9. 2012.

| Sport

Levski osvojio "Kupina kup" u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
levski
Košarkaši Levskog

Košarkaši Levskog iz Sofije pobedili su Konstantin iz Niša rezultatom 79:72 (29:9, 18:20, 23:29, 9:14)u finalu humanitarnog "Kupina kupa" u niškoj hali Čair.

Ekipa iz Sofije osvojila je prvi humanitarni košarkaški turnir "Kupina kup" u hali Čair u Nišu pobedom u finalu nad Nišlijama.

Košarkaši Konstantina imali su odličnu proveru pred početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije. U prvoj četvrtini niški tim je mnogo grešio, što su bugarski košarkaši iskoristili i napravili veliku razliku (29:9) što im je donelo i pobedu. Konstantin je osvojio sledeće tri četvrtine, ali nedovoljno da stigne razliku.

Finalni meč posmatralo je oko 500 gledalaca u hali Čair koji su kupljenim kartama pomogli akciju pomoći niškom porodilištu.

Akciju su pomogli i Košarkaški klub Levski i njihov trener Konstantin Papazov sa po 50.000 dinara što je ukupno 100.000 dinara za niško porodilište.


KONSTANTIN: Andrija Šarenac, Petar Despotović 10 (5as), Vladimir Đorđević 6, Bojan Petrović 6, Filip Dumić 12, Mladen Vitković 1, Filip Pejović, Milovan Savić 22 (8 skokova), Danilo Tasić 8, Ilija Cvetković, Nemanja Gudžić 7, Miloš Trailović.

LEVSKI: Ventsislav Petkov 6, Denis Agre 4, Chavdar Kostov 16, Stefan Georgiev 6, Pavel Ivanov 2, Hrisimir Dimitrov 7, Dimitar Dimitrov 9 (6sk), Nikolay Varbanov 6, Dimitar Philipov, Zlatin Georgiev 4, Marko Marinović 19.

Radnički iz Kragujevca treći

Treće mesto na prvom "Kupina kupu" zauzeo je Radnički iz KRagujevca pošto je pobedio ekipu MZT iz Skoplja. Kragujevčani su slavili rezultatom 81:76 (22:21, 19:19, 23:25, 17:11).

Najefikasniji u timu Radničkog bili su Teriko Vajt i Miloš Borisov sa po 16 poena. U timu MZT-a Kejd Dejvis je postigao 25 poena.

Između dve utakmice bila su otganizovana takmičenja u brzom šutiranju trojki i zakucavanju. Najbolji u trojkama je bio Kostov iz Levskog, a u zakucavanju Teriko Vajt iz kragujevačkog Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    14:51 // 23. 9. 2012.

    Ma kakav crni Janusevic. Sto se tice fizickih predispozicija jeste pravi centar, ali treba malo i u glavi da se ima za basket, a i u zivotu malo.
    Sta da radimo Krle sami smo doveli beogradski tandem na celo kluba i sad nam je kriv djavo. Pa naravno da ce da forsiraju svoje klince a ne nase.
    Nazalost Nis je siromasniji grad od Kragujevca pa ne mozemo da imamo ekipu kao sto imaju oni...

  • Krle

    21:22 // 22. 9. 2012.

    Kod ovoliko niskih juniora doveli smo iz beograda barem da nesto vredi. beogradski lobi trenera nam prodaju pamet uyimaju novac i unustavaju nasu decu. iyborili su plasman a sada neigraju ybog dovedenih igaca sa strane

  • Andrija

    15:16 // 22. 9. 2012.

    Zasto nije zadrzao Janusevica ?
    Super igrac , pravi centar!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: