Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 6. 2. 2016.

| Sport

Loša odbrana koštala Konstantin pobede

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
tasaipot.jpg
Najefikasniji u svojim ekipama - Tasić i Pot; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su drugi put ove sezone od ekipe Mladosti iz Zemuna, ovoga puta u svom Čairu rezultatom 90:83 i tako doživeli peti neuspeh u Košarkaškoj ligi Srbije.

Niški košarkaši odigrali su veći deo meča indolentno, posebno u fazi odbrane, dozvolivši gostima da ubace nedopustivih 90 poena. Gosti su više želeli pobedu, koja im je ruku na srce i potrebnija nego Nišlijama, i zasluženo je ostvarili.

Početak meča obilovao je poenima na oba kraja terena. Igralo se brzo, poletno, efikasno. U obe ekipe prednjačili su plejmejkeri – Vladimir Veličković i Stefan Pot. Organizatori igre Konstantina i Zemuna stavljali su na muke odbrane rivala i bili najraspoloženiji u svojim ekipama.

U takvom odnosu snaga čitavu prvu četvrtinu pratila je rezultatska klackalica, a nijedna ekipa nije vodila više od 3 poena razlike. U izuzetno dinamičnoj igri visokog tempa, lične greške su se svele na minimum, pa se uvodna deonica završila očas posla.

Posle prvih 10 minuta Mladost je vodila jednim poenom razlike – 25:24.

Veličković Veličković je na startu dobro "mešao" odbranu Mladosti; foto: Vanja Keser

Konstantin je drugi kvartal otvorio serijom izgubljenih lopti u napadu, a u odbrani je bio za svoje standarde slab. Na drugoj strani, gosti su bolje krenuli i serijom 5:0 poveli 30:24.

Vidno nezadovoljan igrom svojih izabranika Marko Cvetković zatražio je minut odmora, koji je evidentno razdrmao Nišlije. Gosti su forsirali zonu, a Stojačić i Vitković takvu postavku kaznili trojkama za 30:30.

Odbrana niškog tima nikako nije uspevala da bude na adekvatnom nivou. Nedovoljnu pokretljivost u defanzivi gosti su u svakom napadu kažnjavali, pre svega izuzetno raspoloženi Stefan Pot.

I u napadu je niški tim manjkao sa kreativnošću. Zonska odbrna koju je forsirala zemunska ekipa mučila je Nišlije i onemogućila kvalitetan protok lopte. Svi navedeni faktori uticali su da gost serijom 14:2 u 17. minutu stekne odličnih 12 poena prednosti – 44:32.

Došao je do kakve-takve igre niški sastav do odlaska na veliki odmor. Odličnu rolu imao je Danilo Tasić, koji je za poluvreme ubacio 17 poena, koliko je imao i Pot u protivničkom taboru.

U poenima obilatom prvom poluvremenu gosti iz Zemuna su posle 20 minuta vodili 52:45.


I u nastavku je igra Konstantina bila u progresu. Cvetković se odlučio da igra sa nižom petorkom, bez centra Ostojića, pa je igra dodatno dobila na brzini. Serijom od 6:0 domaćin se ekspresno vratio u meč (51:52).

Međutim, domaći tim je naprasno stao. Napad je zatajio, odbrana takođe, pa Mladost preko Beadera, Kužeta i Balmazovića ponovo beži na dvocifrenu razliku (63:53).

Konstantin se posle određenog vremena privikao na zonsku odbranu ekipe iz Zemuna, koja je bila uporna u takvoj defanzivnoj postavci. Pri rezultatu 68:57 za goste u 27. minutu, Nišlije su podigle nivo odbrane, zatvorile sve prilaze košu, a u napadu je lopta fenomenalno kružila, što je rezultiralo serijom 12:0 i vođstvom od 69:68 domaće ekipe pred poslednju deonicu.

Bolji od ostalih u tim trenucima bio je kapiten Gudžić koji je bio aktivan na skoku, a i mirne ruke pri šutu. Ali, žilavi gost se nije predavao. Posle žutih minuta u napadu, prvi je kod Zemunaca proradio Stefan Balmazović, spojio 5 poena, pa je Mladost na 5 minuta do kraja vodila 79:76.

Raspoloženom Balmazoviću se priključio Beader, te je pomenuti dvojac omogućio svojoj ekipi šest poena plusa na dva minuta do kraja – 84:79.

„Omekšala“ je odbrana Konstantina u poslednjoj deonici, a u napadu je napravljeno nekoliko neshavtiljivih grešaka, pa je par lepih šansi za poravnanje rezultata otišlo u nepovrat.

U poslednji minut niški tim je ušao sa -5 (86:81), Đorđević je pogodio dva slobodna bacanja, a zatim je odbrana odigrana perfektno. Na tridesetak sekundi do kraja Đorđević je možda prebrzo šutnuo trojku za izjednačenje i nije bio precizan, da bi Beader bio precizan za Zemunce za linije penala (88:83).

Moralo je brzo da se reaguje u napadu, daleku trojku Stojačić nije uspeo da pogodi, pa je Balmazović penalima postavio konačan rezultat meča – 90:83 za Mladost.

Posle 19 odigranih utakmica Konstantin se nalazi na 3. mestu sa 14 pobeda i 5 poraza, dok je Mladost četvrta sa 10 pobeda i 9 poraza.

U narednom kolu niški sastav gostuje Tamišu u Pančevu.

KONSTANTIN - MLADOST 83:90 (24:25, 21:27, 24:16, 14:22)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Maričić, Glišić, Kovačević

KONSTANTIN: Veličković 7, Babović, Đorđević 12, Mladenović, Vitković 8 (7sk), Stojačić 7, Ostojić 7, Tasić 27 (7sk), Savić, Stanković, Gudžić 15

MLADOST: Bogdanović 3, Kužeta 14 (6sk), Bulatović, Beader 18, Burić 4 (7sk), Sokolović 6, Gašić, Brkić 2, Vesković, Grujić, Balmazović 19 (7sk), Pot 24

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    23:29 // 6. 2. 2016.

    Kvote i kladionicama pre utakmice:
    -Pobeda Konstantin 1.16
    -Pobeda Mladost Zemun 5.60
    A igraci Konstantina imaju neredovna primanja...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: