Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 1. 5. 2016.

| Sport

Marko Cvetković: Iza nas je uspešna sezona

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
800x600-marko-cvetkovic.jpg
U odnosu na prošlu sezonu napredovali u napadu, nazadovali u odbrani; foto: Vanja Keser

Košarkaški niškog Konstanitna sledećeg vikenda kreću sa nadmetanjima u Superligi, gde će učestvovati 3. put u poslednje 4 sezone. Strateg Nišlija Marko Cvetković analizirajući igru svog tima okarakterisao je sezonu kao uspešnu.

Osvojenim trećim mestom u prvoligaškom takmičenju niški tim je ponovo obezbedio plasman među 8 najboljih timova u Srbiji. Pet kola pre kraja prvenstva obezbeđen je plasman u Superligu, a na Kupu Radivoja Koraća prikazan je zavidan kvalitet igre protiv jednog od najboljih timova na ovim prostorima.

Jedino ostaje žal što su i 4. sezonu u nizu igrači na 10 dana obustavili trenažni proces zbog neisplaćenih zarada.


Sezona u Košarkaškoj ligi Srbije uspešna

Za rezultate i igru u ovoj takmičarskoj godini Cvetković je dao visoku ocenu.

Mislim da je sezona bila uspešna s obzirom na to da smo dosta promenili sastav. Veliki plus je to što je jezgro tima ostalo, a mladi igrači koji su se kasnije priključili timu su se brzo adaptirali. S obzirom na to da je liga imala 2 ekipe više i da se ove sezone ispadalo u niži rang, mi smo najranije obezbedili Superligu, tako da se sezona može okarakterisati kao uspešna - počeo je priču trener Nišlija.

Marko Cvetković - Vanja Keser Partije na domaćem parketu mogle su biti kvalitetnije; foto: Vanja Keser

Međutim, on smatra da pojedine utakmice, pre svega na domaćem parketu, nisu odigrane sa 100% snage.

Nisam bio ja lično zadovoljan, jer smo igrali previše rutinski, ako se uzme u obzir borba za prisvajanje publike - nismo bili dovoljno dopadljivi. Sa druge strane, u gostima smo vrlo važne pobede zabeležili, odigrali nekoliko izuzetno kvalitetnih utakmica, koje su nam dale zamah za dobre rezultate. Na kraju i partija na Kupu, gde smo osvajaču "Žućkove levice" Megi parirali skoro 30 minuta - podvukao je Cvetković.

Mrlju na celokupunu sezonu Konstantina bacio je štrajk košarkaša nakon Kupa Radivoja Koraća zbog neisplaćenih zarada, što se dešava 4 godinu zaredom, a Cvetković smatra da je glavni uzrok odsustvo komunikacije na relaciji uprava - igrači.

Što se samog terena tiče, strateg niškog tima ocenio je da u fazi napada niški tim napravio korak unapred, dok je u defanzivnom pogledu nazadovao.

Od prve i druge odbrambene ekipe u ligi, postali smo 10. ili 11, ali smo u napadu povećali kvalitet i to je odnelo prevagu u našu korist. Ne kažem da nismo igrali odbranu, ali zbog podmlađivanja ekipe nismo mogli da igramo na nivou od prošle sezone. To se nije odrazilo na rezultat, ali je i meni pomoglo da se adaptiram na drugačije karakteristike igrača - kazao je on.


Đorđević privremeno u Bosni, Milovanović pojačanje u reketu

Vladimir Đorđević - Vanja Keser Pauzu iskoristio da ostane u takmičarskom ritmu; foto: Vanja Keser

Po okončanju Košarkaške lige Srbije beku niškog tima Vladimiru Đorđeviću otvorila se mogućnost da jednoipomesečnu pauzu u Superligi iskoristi igranjem završnice drugolišakog prvenstva u redovima posrnulog velikana jugoslovenske košarke sarajevske Bosne.

U pomenutoj pauzi Nišlije su dobile pojačanje na centarskoj poziciji u vidu Milana Milovanovića, 25-godišnjeg centra rođenog u Nišu, koji je nastupao za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Mega Leks.

Đorđeviću se pružila opcija da za vreme ove pauze obezbedi neku materijalnu satisfakciju i ostane u takmičarskom procesu. Milovanović dugo trenira s nama, a već nekoliko sezona postoji želja kluba da ga dovede i nadam se da će biti odlično pojačanje za Superligu - rekao je Cvetković.


Nezahvalno je prognozirati ishod u Superligi

Mesec i po dana pauze između dva takmičenja mnogi su označili kao lošu, ali zbog pada forme pred kraj Košarkaške lige Srbije Nišlijama je došla kao "kec na deset".

Drugu godinu zaredom menja se sistem takmičenja što je mnogo nezgodno za nas na terenu, ali nam je ove godine pauza prijala. Zbog štrajka smo pali i igrački, i fizički i tehničko-taktički tako da smo imali dovoljno vremena da ponovo očvrsnemo i individualno i timski - rekao je Cvetković.

Marko Cvetković - Vanja Keser Teška superligaška grupa pred Konstantinom; foto: Vanja Keser

Ovogodišnja Superliga igraće se u 2 grupe sa po 4 tima, po dvokružnom sistemu, a Konstantin je smešten u grupu B sa Mega Leksom, Partizanom i Borcem iz Čačka.

Partizan je silno pojačan sa ogromnim samopouzdanjem. Uhvatili su odličan zalet promenom trenera i za vreme i posle Kupa. Mega Leks je nešto najpozitivnije što se desilo u srpskoj košarci ove sezone uz rezultate Zvezde u Evroligi. Tu je i Borac, koji će se isto pojačati za Superligu sa kojima, u odnosu na 3 prethodne sezone, ove imamo negativan međusobni skor. Na osnovu svega toga, nezahvalno je prognozirati bilo kakav ishod.

Prvu utakmicu u B grupi Superlige Nišlije će odigrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa u nedelju 8. maja, dok je prvi meč pred svojim navijačima protv čačanskog Borca na programu 11. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: