Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 19. 9. 2014.

| Sport

Meč Radničkog uz rođendan "meraklija"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vladimir-milenkovic-radnicki-nis.jpg
Vladimir Milenković (desno) očekuje prve bodove; foto: Vanja Keser

U subotu, 20. septembra fudbaleri niškog Radničkog ugostiće Rad u 6. kolu Superlige. Navijači "meraklije" na ovoj utakmici proslaviće 25 godina postojanja.

U prethodnom kolu Radnički je izgubio od Vojvodine (3:0), a iz tog poraza ekipa iz Niša izvukla je pouke.

- Još jednom bih podsetio na podatak da smo Vojvodini uputili 16 udaraca, od čega 11 u okvir gola. Znam da od toga nemamo velike vajde, jer nam je realizacija bila slaba, a primili smo tri gola, na način na koji smo ih primili, krajnje naivno. Ipak, u stvarima koje smo dobro radili na toj utakmici pronašli smo uporište za naporan rad tokom minule nedelje i uporište za optimizam pred subotnji duel sa Radom - kaže Saša Mrkić, trener Radničkog.

U odnosu na meč sa Vojvodinom, biće nekih promena u sastavu.

- U postavu će se vratiti Miloš Petrović, a koga će zameniti od Ljubinkovića i Đorđevića, ne bih javno da otkrivam, iako sam odluku već doneo. Moraćemo mnogo toga da korigujemo u defanzivi, dolazi nam trenutno najbolji strelac Superlige Petar Jelić, što zahteva posebnu obazrivost. Još jednu promenu izvršićemo u samom manevru. Milenković je opravdao očekivanja protiv Vojvodine, a da li ću ga upariti sa Đilasom ili sa Poparom, odlučiću nakon poslednjih treninga - dodao je Mrkić.

Prema najavama, u sastavu bi trebalo da bude i Vladimir Milenković.

- Odlično smo otvorili utakmicu u Novom Sadu, izveli nekoliko vrlo opasnih napada, ali nas je presekao čudno primljen pogodak. Imamo obavezu da u tom ritmu izdržimo svih 90 minuta i pobedom čestitamo navijačima rođendan, a sebe izvučemo iz ove vrlo nezavidne situacije. Sa tri boda hvatamo priključak za ekipama koje su u sigurnoj zoni - rekao je Vladimir Milenković.

Utakmica na Čairu počeće u 16 sati.

"Meraklije" slave 25. rođendan

Navijači Radničkog na utakmici svog kluba sa Radom proslaviće 25 godina postojanja.

- Decenije koje su za niški fudbalski klub „Radnički“ bile teške i pune uspona i padova, svojom borbom i istrajnošću, svojom ljubavi i strašću, obeležili su najvatreniji navijači, Meraklije - stoji u saopštenju navijača.

"Meraklije" će voditi svoje ljubimce do prve ovosezonske pobede i bega sa dna tabele.

- Meraklije su jedna od onih navijačkih grupacija, koja svojim delovanjem i trajanjem, čuva stari duh navijanja za lokalni, gradski klub. Na ovaj način, oni neguju ne samo ljubav prema fudbalskom klubu, već i lokalpatriotizam. Njihova borba i ideal, sažeti su u njihovoj poznatoj krilatici, „Ako si Nišlija budi meraklija“ - navode "meraklije".

Zbog ovog jubileja, uprava kluba je odlučila da ulaz na južnu tribinu bude besplatan. Cena karata za istok i zapad je 400 dinara, a za ložu 1.000 dinara.

25 godina "meraklija"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sugradjanin

    07:47 // 20. 9. 2014.

    Konacno,danas cemo na utakmicu ici svi iz kuce - nas petoro.Prvi put cu odvesti unuku.HOCEMO POBEDU !

  • Vojvoda Meraklija

    06:13 // 20. 9. 2014.

    Čim je uprava jedanput odobrila besplatan ulaz i to na jug pojedinci zinuli odma i srećni!Jadni ste.A do juče ste svi pljuvali.Što nisu pustili na ceo Čair?Jaka stvar u pm,uf.

    • Ivan

      16:21 // 20. 9. 2014.

      I pored toga 2000 navijaca na Cairu. Nisu problem samo pare nego sto dunsteri nemaju pojma da igraju fudbal. Prodali su sve sto je vredelo i sad treba neko da plati da gleda polufudbalere. Obavezno...

  • b.i.

    21:48 // 19. 9. 2014.

    Konačno jedan pravi potez, besplatan ulaz na jug što će omogućiti svima kojima je u srcu Radnički da prisustvuju utakmici.Biće teško ali pobedićemo.Pozdrav za sve Meraklije, najbolji ste !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: