Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 21. 12. 2011.

| Sport

Miloš Paunović najbolji sportista Niša

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
gc

Gimnastičar kluba Niš Miloš Paunović izabran je za najboljeg sportistu Niša u Izboru Sekcije sportskih novinara. Teniserka Natalija Kostić najbolji mladi sportista, Džudo klub Kinezis najbolji kolektiv.

Na svečanosti povodom 33. Izbora sportiste Niša u restoranu "EI-Bolji život" proglašeni su najbolji za 2011. godine. Žiri od 53 člana (29 članova Sekcije i 24 bivših dobitnika nagrade" glasao je i izabrao najbolje. Predsednik žirija je osmostruki dobitnik ovog priznanja strelac Lidija Mihajlović, a potpredsednik Nikola Stoiljković, novinar TV 5.

Za najboljeg sportistu je izabran gimnastičar Niša Miloš Paunović koji je učesnik Svetskog prvenstva u Tokiju, prvak Srbije u višeboju u seniorskoj konkurenciji i apsolutnoj kategoriji, prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji na parteru, krugovima i preskoku, drugo mesto na konju sa hvataljkama, pobednik Kupa Srbije u višeboju, član ekipe koja je osvojila ekipno Kup Srbije i proglašen za najboljeg gimnastičara Srbije.

U najužem izboru našli su se i Stevan Živković iz Kikboks kluba “Niš”, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Skoplju u disciplini “low-kick”, prvak države u disciplinama K-1 i “full contact” i džudista Kinezisa Uroš Kostadinović, koji je osvojio drugo mesto na studentskom Evropskom prvenstvu u Sarajevu, treće mesto na prvenstvu Balkana u Beočinu, a prvak je države za seniore i mlađe seniore, učesnik Evropskog prvenstva za mlađe seniore u Rusiji u kategoriji do 66kg.

U konkurenciji mladog sportiste drugu godinu za redom prizanje za najboljeg dobila je teniserka Natalija Kostić koja je ove godine bila peta juniorka sveta, a u juniorskoj konkurenciji igrala je u četvrtfinalu singla na Rolan Garosu, dok je u dublu najveći domet bio polufinale Australijen opena. Ona je bila uspešna i u seniorskoj konkurenciji pošto je osvojila četiri Fjučers turnira i tako napredovala za 400 mesta na WTA rang listi i 2011. godinu završava na 535. mestu sa 59 bodova.

Dvoje džudista iz Kinezisa se ove godine našlo u najužem izboru za najboljeg mladog sportistu. To su Sara Božić, učesnik Evropskog prvenstva u Austriji, prvak Balkana u Beočinu, prvak države za mlađe seniore i Filip Nurkić, kadetski prvak Balkana i države, proglašen za najboljeg takmičara na prvenstvu Srbije za kadete.

za najbolji sportski kolektiv ove godine je izabran Džudo klub “Kinezis” koji je godinu završio kao treći u Superligi, a čiji su takmičari osvojili veliki broj medalja u svim starosnim kategorijama na prvenstvima države i Balkana.

U konkurenciji kolektiva ove godine u najužem izboru su bili i Ženski rukometni klub “Naisa” koja je igrala u 1/16 finala u Kupu EHF, bila treća u Superligi Srbije i polufinalista Kupa Srbije. Mlađe kategorije Naise (“93, “94, “95, “96. i mlađe) osvajali su prvo ili drugo mesto na Prvenstvima  Srbije. U najužem izboru je bio i Plivački klub “Sveti Nikola”, koji je ove godine osvojio preko 800 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na zvaničnim prvenstvima države osvojio je 91 medalju i oborio dva nacionalna rekorda.

Za sportsku ličnost Niša izabran je Ivan Miljković, kapiten odbojkaške reprezentacije, a nagradu su primili njegovi roditelji jer je Ivan trenutno u Novosibirskom gde igra utakmicu Lige šampiona sa Fenerbahčeom.

Članovi Sekcije sportskih novinara odlučili su da nagradu za najboljeg sportskog novinara prvi put podele, pa su ovo priznjanje dobili sportski novinar Južnih vesti Ljubica Stojanović i Bratislav Tonić sa TV Belami.

Bila su dodeljena i neka specijalna prizanjanja, a dobili su ih pioniri Odbojkaškog kluba Milenijum, koji su ove godine osvojili Prvenstvo Srbije u svojoj kategoriji, kao i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša za 40 godina postojanja.

Dan ranije u Gradskoj kući Sekcija je podelila posebna priznanja za doprinos sportu Zoranu Tuti Živkoviću, trofejnom rukometnom treneru i selektoru, Zoranu Bankoviću, potpredsedniku Upravnog odbora Radničkog i gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću, predsedniku Skupštine Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dusan djordjevic

    14:20 // 22. 12. 2011.

    Bravo Zux!!!

  • hm

    12:33 // 22. 12. 2011.

    Ako novinari smatraju da je Tonić najbolji medju znači da je došlo krajnje vreme za kataklizmu!

  • Душан Милетић

    09:37 // 22. 12. 2011.

    Čestitam kolege!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: