Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 13. 7. 2016.

| Sport

Ministar Udovičić obećao pomoć niškom olimpijcu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nenad Filipović
Ministarstvu se nije žalio da bi problem bio rešen na nivou grada; foto: N1

Po povratku sa Olimpijskih igara u Riju niški atletičar i profesor fizičke kulture, koji se za takmičenje priprema dok je na neplaćenom odsustvu, možda neće morati da se vrati na proizvodnu traku jer je ministar sporta Vanja Udovičić obećao da će "rešiti ovaj problem".

Anketa
Kako je Udovičić u ponedeljak rekao za televiziju N1, o Filipovićevom problemu nije bio obavešten od strane Olimpijskog komiteta i Atletskog saveza, a ovog sportistu poznaje lično jer je sa njim učestvovao na Igrama i u Londonu, i u Pekingu.

Znam koliko je posvećen samom sportu. Ono što sam uspeo da se upoznam od jutros jeste nešto na čemu ćemo raditi i gde ćemo rešavati takav jedan problem, jer smatramo da takvi slučajevi ne smeju uopšte da završavaju u medijima, već treba da se rešavaju interno, unutar same kuće sporta, a opet ponavljam, mislim da ćemo u najskorijem vremenu rešiti i takvu jednu situaciju - rekao je Udovičić za N1.

Nenad Filipović Takmičio se u Londonu i Pekingu; foto: arhiva Nenada FilipovićaFilipović kaže da veruje ministru da će ispuniti obećanje, ali da mu je žao što problem nisu rešile gradske vlasti kojima se više puta obraćao.

Hteo sam da to rešim na gradskom nivou, ali vlast nije imala razumevanja. Ovo je sad malo loša reklama za Grad, ali nije moglo drugačije. Ipak, posle svega sam dobio poziv nove gradske vlasti da se sastanemo kad se vratim sa Vlasine i dogovorimo šta ćemo - kaže Filipović.

Nakon što se čulo za njegov slučaj, pomoć od države zatražili su i Udruženi sindikati Srbije "Sloga"  koji su pozvali Ministarstvo sporta i ministra Udovičića da mu refundiraju novac, i to u visini najplaćenijeg srpskog diplomate.

Nenad se za takmičenje u disciplini brzo hodanje na 50 kilometara priprema na Vlasini gde će ostati do kraja jula. Zatim će se nakratko vratiti porodici i otputovati u Brazil.

Posle trećeg učešća na Olimpijskim igrama i tri svetska prvenstva trebalo bi da dobije šansu da, radeći u struci, sa drugima deli ogromno takmičarsko i sportsko iskustvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maya

    13:13 // 13. 7. 2016.

    I treba da pomogne,nego sta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: