Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 27. 10. 2014.

| Sport

Mlađe ekipe Radničkog pred izbacivanjem iz liga

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion-cair-radnicki.jpg
Radnički u problemima; foto: Vanja Keser

Zbog dugovanja prema službenim licima, utakmice protiv Jagodine omladinskog i kadetskog tima niškog kluba registrovane službenim rezultatima. Ako Radnički ne plati obaveze, preti izbacivanje obe selekcije iz kvalitetnih liga Srbije.

Pobeda prvog tima Radničkog protiv imenjaka iz Kragujevca samo je “zamaskirala” velike probleme koje klub ima zbog prazne kase, a odnose se najviše na podmladak “Reala sa Nišave”.

Omladinska i kadetska selekcija Radničkog nisu odigrale mečeve 13. kola u kvalitetnim ligama protiv timova Jagodine zbog dugovanja prema službenim licima.

Suspenzija je nastala zbog neisplaćenih troškova službenim licima na utakmicama Omladinske i Kadetske lige na nekoliko utakmica, iako su više puta upozoravani. Pošto nisu izmirili obaveze, njihove utakmice će biti registrovane sa 3:0 za protivnike. Sve je predato disciplinskim organima - rekao je Zoran Jovanović iz Fudbalskog saveza Srbije.

Prema informacijama iz Saveza, Radnički duguje 125.000 za 6 utakmica u kvalitetnim ligama omladinaca i kadeta.

Sve znam, ali nemamo para. U blokadi smo. Imamo novac od Grada, ali ne možemo da ga koristimo jer je račun u blokadi. Mene da hapse, neću. Imamo velike probleme - priča Vidak Perović, predsednik Radničkog.

Prema rečima Milana Mladenovića, sekretara Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, “da bi se ekipe takmičile klub mora da isplati dug do 48 sati pre utakmice narednog kola”.

Omladinska se i ovako ukida, ostaje kadetska liga. Videću sutra, prekosutra šta ćemo da uradimo. Mnogo ima dubioza, ne znam šta ćemo da radimo. Nemamo ni pare za sudije za Kup u sredu - dodao je Perović.

Kako kaže Milan Mladenović, suspenzija se neće odnositi i na prvi tim.

Suspendovani su samo omladinski i kadetski tim. Ako ne isplate dugovanja i ne odigraju sledeće kolo, smatra se da su odustali od takmičenja - pojašnjava Mladenović.

Problem je još veći jer Radnički ima dugove, još od prošle sezone, i prema Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije (FSRIS) i Fudbalskom savezu Niša (FSN).

FSRIS-u niški tim duguje oko 140.000 dinara, a gradskom savezu oko 20 hiljada dinara.

Ako se ne plate dugovanja, neće moći da igraju u takmičenjima koja organizuju FSRIS i FSN.

Račun kluba je u blokadi od 7. oktobra, a trenutno je blokiran na skoro 3,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tole 1

    16:51 // 30. 10. 2014.

    Deco nemojte da uplacujete clanarinu na klupski racun vec od tih para plcajte sudije put i trenera.Samofinansirajte se.Jer uprava od vasih para smanjuje blokadu koju je napravio gradJerNeuplacujeKLUBU

  • Tole

    16:41 // 30. 10. 2014.

    Gde su pare od clanarine iz skole fudbala.Od tih para placajte sluzbena lica. 300 fudbalera po 2500din kolika je to cifra

  • juzna pruga

    15:10 // 28. 10. 2014.

    HITNA PRIVATIZACIJA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: