Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 25. 5. 2016.

| Sport

Na Prvenstvu Srbije u basketu u Nišu prvi put i žene

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
3x3basket.jpg
Treću godinu zaredom Niš će okupiti najbolje srpske basketaše; foto: FB dogašaj "3x3 - "RODA PRVENSTVO SRBIJE"

Treću godinu zaredom Niš će biti domaćin turnira u okviru Roda Državnog prvenstva Srbije pod nazivom “3x3 Niš”, a takmičenje će biti održano u subotu 28. maja na otvorenim terenima OŠ “Duško Radović”. Prvi put biće organizovan i turnir u konkurenciji dama.

Turnir u muškoj konkurenciji će biti organizovan u tri starosne kategorije - seniori, juniori (rođeni od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000.) i kadeti ( rođeni 2001. i kasnije).

Premijerno nadmetanje dama ima za cilj formiranje ženske reprezentacije Srbije u ovom sportu, koja bi nastupila na kvalifikacionom turniru u Azerbejdžanu za Evropsko prvenstvo, što je dodatni motiv za pripadnice nežnijeg pola da se prijave i pokažu basketaško znanje.

Kotizacija za takmičenje seniora u muškoj konkurenciji je 3.000 dinara, za juniore i kadete 2.000, dok je za žene besplatno. Krajnji rok za prijave je petak 27. maj.

Planirano je da u muškoj konkurenciji učestvuje 16 ekipa, ali zbog velikog interesovanja broj ekipa povećan je na 24, rekao je Ivan Jovanović, jedan od organizatora takmičenja.

Prezadovoljan sam kako teče organizacija. Iz godine u godinu je sve masovniji odziv i turnir je iz sezone u sezonu sve ozbiljniji. Biće mnogo ekipa koje čine sav krem srpskog 3x3 sporta i apelujem da se malo više angažuju Nišlije, jer najveći broj ekipa dolazi iz drugih gradova - rekao je on.

Nagradni fond tunira je 100.000 dinara, a tri prvoplasirane ekipe obezbediće plasman na finalni turnir regiona “Istočna Srbija” u Aleksincu. Prvoplasirana ekipa dobiće novčanu nagradu od 60.0000 dinara, drugo mesto 30.000 i treće 10.000 dinara.

U toku večeri biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima, kotizacija je 200 dinara, a pobedniku ide celokupni prikupljeni fond.

Ovo takmičenje biće i humanitarnog karaktera - na nekoliko mesto biće postavljene kutije za dobrotvorni prilog mladom niškom džudisti Igoru Nurkiću obolelom od leukemije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: