Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 20. 11. 2015.

| Sport

Naisa pobedom u gostima završila polusezonu

Autor:A. P.Izvor:Južne vesti, Narodne novine
naisa
Naisa slavila u Inđiji; foto: Vanja Keser/arhiva

Rukometašice Naise uspele su da na neugodnom gostovanju u Inđiji savladaju rukometašice Železničara rezultatom 30:28 (13:14), u poslednjem 9. kolu ove polusezone.

Železničar je dobro otvorio meč koji je iskoristio umor igračica Naise sa svog gostovanja predhodnog vikenda u Nemačkoj i već u 10. minutu utakmice vodio sa 5 golova razlike (7:2).

Trener Jovanović uspeo je da u tajm-autu motiviše svoje igračice, pa su se tako Nišlijke serijom od 4:1 vratile u meč i bile na gol zaostatka u 14. minuta utakmice. Rukometašice Železničara su iskoristile igračicu više i serijom golova ponovo povećale svoju prednost na 4 gola prednosti (12:8). Naisa je ponovo uhvatila rezultatski priključak u nastavku meča, koristeći greške protivnica u napadu i stižu do prvog izjednačenja u meču (13:13). Iako su imale napad za prvo vođstvo u meču, ipak su na poluvreme otišle sa golom zaostatka.

Prvi strelac niške ekipe Hristina Nedeljković, koja u prvom poluvremenu nije postogla pogodak, bila je ta koja je u nastavku utakmice postigla pogodak koji će se ispostaviti veoma važanim i koji je motivisao i ostale igračice da zaigraju dobro u odbrani iz koje se izrodila prednost od 2 gola (16:14) u 34. minutu utakmice.

Iako je ekipa Naise bila desetkovana isključenjima igračica u nastavku meča domaćin nije uspeo da preokrene rezultat u svoju korist već samo do izjednačenja (17:17). Naisa je vezanim golovima Anastasije Đoković u 55. minutu povela sa 4 golova prednosti (28:24). Do kraja utakmice domaće rukometašice su uspele samo da ublaže ispostaviče se nedostižnu prednost. Utakmica je završena pobedom Naise rezulatom 30:28.

Trener Naise u izjavi za "Narodne novine" kaže da je utakmica bila psihološki teška, posle napornog prošlog vikenda u Nemačkoj gde su igrali međunarodne utakmice, ali da je on uspeo da motiviše ekipu što je rezultiralo pobedom.

Mislim da im ta promena trenera nije “legla”. Kada su nam razbili zonu 6-0 na početku meča, promenio sam na odbranu 5-1, jer sam znao da trener Nedeljko Jovanović nije stigao da uigra ekipu za kratko vreme. U drugom poluvremenu smo složili odbranu, golmani su počeli da brane i stigli smo do veoma dragocene pobede - rekao je trener rukometatiša Naise nakon meča.

Ekipa Naise ovom pobedom učvrstila se na 3. mestu na tabeli Superlige na kraju završene polusezone. U narednom kolu 16. januara naredne godine gostovaće ekipi Minakve koja je poslednja na tabeli.


Železničar Inđija - Naisa

Hala “USC”, Inđija

Gledalaca: 300;

Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac) i Darko Stefanović (Zemun);

Isključenja: Železničar 4 minuta, Naisa 12 minuta;

Crveni karton (3 isključenja): Milena Milojević (Naisa) 52 min;

Sedmerci: Železničar 10(8), Naisa 5(5);

Železničar: Dukić (7 odbrana), Cvetković (3 odbrane), Žigić, T. Kostić, J. Kostić 2, Krstić 1, Cvijić 7, Bursać 10(5), Dragović, Pavlović, Stamenić 1, Bojić, Anjol, Miličić 6(3), Bakša;

Naisa: Popović (4 odbrane, 1 sedmerac), Petković (7 odbrana), Nikolić, Veljković, Milojević 2, Karalić, Pešić, M. Mitrović 1, N. Mitrović, Đoković 6, Stefanović, Radović 3, Nedeljković 8(5), J. Zdravković 2, T. Zdravković 5, Filipović 3.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: