Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 22. 9. 2016.

| Sport

Naisa ponovo fokusirana na domaće izazove

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Naisa-Radovic-Filipovic---Vanja-Keser.jpg
Oprezno na Kikinđanke; foto: Vanja Keser

Posle evropskog izleta u Nemačkoj i eliminacije u Kupu EHF, rukometašice niške Naise ponovo su skoncentrisane samo na Superligu, gde će u 3. kolu u subotu u Čairu dočekati Kikindu u 18:30.

Prošlog vikenda Nišlijke su u dvomeču protiv nemačkog Bajthajma osetile svu snagu bundesligaškog rukometa. Trener Naise Svetislav Jovanović, koji još pre puta najavio sličan ishod, video je u tim duelima dobre strane svog tima.

Iz ove dve utakmice treba izvući ono što je bilo dobro, a to je pre svega borbenost. Pristup igri u odbrani je stvarno pozitivan, što smo demonstrirali u prvenstvenoj utakmici protiv Železničara, a ponovili u Nemačkoj - raduje trenera defanziva svojih igračica.

Pred niškim sastavom su sada superligaška nadmetanja, a u Čairu ovog vikenda gostuje neporažena Kikinda sa 2 pobede u prva 2 kola.

Kvalitetan sastav, koji ove sezone sa klupe predvodi Dragan Markov. Za razilku od prošle godine, otišle su sestre Agbaba, a vratila se na poziciji srednjeg beka Živkov, koja se vratila u pravu formu i u prva 2 kola bila najbolja igračica. No, ne treba ništa prepustiti slučaju, već odbrambenim stavom svih 60 minuta ići na novu pobedu - istakao je on.

Strateg Naise zadovoljan je napretkom pojedinih mladih igračica, pre svih Katarine Tanasković i Jovane Zdravković, koje su prošle sezone igrale ispod očekivanja, a na početku ove beleže zapažene partije.

Razgovarala sam sa trenerom pre početka sezone i ukazao mi je na greške koje pravim. Poslušala sam njegove savete, ispravila neke detalje u svojoj igri i zasada daje rezultate, videćemo kasnije - kazala je Tanaskovićeva.

U sastavu Naise u subotnjoj utakmici sigurno neće biti povređene Natalije Mitrović, a Katarina Radović trenira ograničenim intenzitetom zbog problema sa ramenom, mada će najverovatnije biti na raspolaganju treneru Jovanoviću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    21:06 // 22. 9. 2016.

    Naisi je potrebna sveza"krv" na klupi, mislim da je trener Jovanović odavno dao svoj maksimum i da bi jedna promena unela dosta pozitivnog u ekipu Naise!

  • Lahor

    16:09 // 22. 9. 2016.

    Samo hrabro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: