Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 8. 2. 2014.

| Sport

Naisa poražena od Ardesena u Čelendž kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa-ardesen.jpg
Naisa u Turskoj; foto: ardesengsk.com

U prvoj utakmici osmine finala Čelendž kupa rukometašice Naise iz Niša poražene su od Ardesena u Turskoj rezultatom 30:25 (14:10). Revanš meč na programu u nedelju, 9. februara od 15h u Ardesenu.

Pred punom dvoranom u Ardesenu ekipa domaćina savladala je Nišlijke u prvom susretu osmine finala Čelendž kupa.

Ardesen je poveo golom iz sedmerca, ali je na isti način Suzana Ćubela donela izjednačenje. Domaćin je nakon toga napravio seriju od 3:0 i dobrim odbranama Hrvatice Pirsl došao do osetnije prednosti. Kod rezultata 4:1 za Naisu igračica Lilija Gorilska imala je šut sa sedam metara, ali je promašila.

Usledila su dva gola Sandre Lapajne, ali je Ardesen imao prednost od 6:3. Naisa je serijom od 4:0 preokrenula i prvi put povela. Golovima Teodore Zdravković, Gorilske i Marije Petrović Naisa je povela sa 7:6 u 16. minutu i time naterala trenera Ardesena na prvi tajm-aut,

DSC-8729-650x480 Foto: ardesengsk.com

Nakon pauze Ardesen je izjednačio na 7:7, ali je Danijela Kričak donela novu prednost za Nišlijke koja je bila i poslednja na meču.

Turkinje su postigle dva gola, niške igračice su gubile lopte u kontrama, Gorilska je kod rezultata 8:9 šutirala pored gola, dok je Hristina Nedeljković napravila prestup,

U 24. minutu domaćin je vodio sa 10:8, ali je golom Nedeljkovićeve Naisa došla na minus 1. Golman Naise Maja Dragoljubović imala je dobre odbrane i tako doprinela da se domaćin ne "odlepi".

Golom Sandre Lapajne Naisa je smanjila na 10:11. Na teren je ušla drugi golman Milena Petković i odbranila je penal i napad Ardesena pošto je Ardesen na odmor otišao sa prednošću od 14:10.

Drugo poluvreme počelo je sa dva gola Naise, ali je Ardesen zaustavio seriju golom za 15:12.

Pri rezultatu 17:13 za turske igračice trener Naise Svetislav Jovanović zatražio je tajm-aut, ali to nije mnogo pomoglo pošto je domaćin poveo sa 19:14.

Golovima Lapjane, Marije Filipović i Marije Petrović igračice iz Niša su sa 16:20 došle na 18:20, ali je usledio opet gol domaćina.

DSC-8734-650x382 Foto: ardesengsk.com

Ključni momenti usledili su nakon toga. Naisa od 18:21 golovima Gorilska i dva uzastopna Marije Filipović izjednačila na 21:21.

Gorilska je dobila isključenje, Ardesen je imao sedmera, ali je Maja Dragoljubović odbranila. Naisa nije iskoristila ovo i nakon odbrane golmana Turkinja usledila je dobra kontra i vođstvo od 22:21. Niške rukometašice su u svom napadu izgubile loptu, pa je Hristina Nedeljković dobila isključenje, a Ardesen još jedan sedmerac.

Bilo je 23:21 za domaćina, gol Ćubele je smanjio zaostatak, ali je Ardesen poveo sa 25:22.

Naisa je gubila sa 26:24, ali je Ardesen povećao prednost na 28:24 i dobro igrao u odbrani. U poslednjem šutu iz deveterca, nakon isteka vremena igračica Ardesena je uspela da postigna gol preko cele odbrane Naise i tako donese pobedu domaćinu od 30:25.

Revanš meč će biti odigran u nedelju, 9. februara od 15h po našem vremenu u Ardesenu.

NAISA - ARDESEN 25:30 (10:14)

NAISA: Dragoljubović, Petković, Kričak 1, Veljković, Marković, Ćubela 3, Mitrović, Lapajne 7, Stefanović, Nedeljković 1, J. Zdravković, T. Zdravković 2, Petrović 2, Tanasković, Filipović 3, Gorilska 6.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 12 minuta

ARDESEN: Abdioglu, Adiyaman, Asik, Gencoglu 3, Ghidoarca 5, Gursal, Halici, Kurtoglu, Kurtoglu, Manoila 2, Pirsl, Sen 2, Sormaz, Topaloglu 7, Vaschuk 7, Yakupoglu 4.

Sedmerci: 6/8
Isključenja: 10 minuta

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: